Våra författartjänster för din bok!

 • Ge ut din bok i bokhandeln, sälj den till attraktivt pris och tjäna ett honorar
 • Professionella tjänster och rådgivning från BoD:s bokexperter
 • BoD erbjuder verktyg för att skapa ditt personliga omslag direkt online
Foto av en kvinna som skriver sin bok

Din bok med BoD

Du bestämmer och kombinerar själv de tjänster du vill boka, som gör att din bok blir professionell och framgångsrik.

För att trycka eller publicera din bok väljer du en av de fyra paketen BoD Print, BoD Publish, BoD Publish Plus eller BoD Publish Premium. Dessa paket innehåller olika tjänster som är anpassade till dina behov och önskningar gällande ditt personliga bokprojekt.

Du har också möjlighet att lägga till ytterligare tjänster till ditt valda paket, om så önskas, oavsett vilket utav paketen du bestämmer dig för.

På den här sidan hittar du alla våra författartjänster som hjälper dig att skapa en professionell bok i hög kvalitet, vilket är viktigt för att din bok ska bli en succé.  Om du har frågor kring BoD:s författartjänster så tveka inte att ta kontakt med oss via e-post på info@bod.se eller per telefon under 08-502 56 600. Vi informerar dig gärna om tjänsterna i detalj och du kan få en personlig offert för din bokutgivning.

 

Starta här

Bokdesign och språkgranskning

Ska vi hjälpa dig med ditt bokprojekt? Vi följer din bokutgivning från manuskript till professionell bok. Vid din sida finns ett team av erfarna bokexperter som vet allt om textarbete och bokdesign, från språkgranskning till omslagsdesign.

Populära författartjänster

SpråkgranskningKorrekturläsningIllustrationer
OmslagsdesignDesign av inlaga


Mer information

boka experter som arbetar med ett projekt
Hjälpguide

Förverkliga din bokidé med 4 steg!

Illustration av en författare som skriver sin bok

Har du alltid drömt om att skriva din egen bok? Vill du dela med dig av din kunskap till andra människor eller äntligen få ner din berättelse på papper? Då har du kommit till rätt ställe. Vi förklarar alla steg du behöver ta för att förvandla din idé till en riktig bok – från planering av din bok till att utveckla din berättelse och dina skrivrutiner. 

 • Planera din bok
 • Handling, karaktärer och research
 • Skrivstil, dialog och berättarformMer om "Skriva en bok"

Illustration av en författare som utformar sin bok

Du har skrivit klart din bok – men vad händer nu? Har du redan bestämt dig för vilken typ av omslag du vill ha (t.ex. mjukband eller inbunden)? Är ditt bokomslag utformat på ett sådant sätt att det drar till sig läsarens uppmärksamhet? När du har svarat på dessa frågor är det dags att förvandla ditt manuskript till en riktig, attraktiv bok. Du hittar all viktig information om hur du utformar och anpassar ditt manuskript till en bok under "Skapa en bok". 

 • Utformningsalternativ
 • Titelsidor och tryckortssida
 • Bilder och grafiska elementMer om "Skapa en bok"

Illustration av en författare som ger ut sin bok

När du har slutfört, korrekturläst, språkgranskat och utformat ditt manuskript, bestämt bokutformning och skapat dina PDF-filer, kommer vi till den bästa delen: din bokutgivning! Vår kundportal myBoD är din arbetsplats för allt som rör ditt bokprojekt och här laddar du upp dina PDF-filer. Nu är det viktigt att bestämma om du vill trycka din bok bara för eget bruk eller göra den tillgänglig för relevanta bokhandlar och nätbokhandlar.  

 • Bokutgivning i 5 steg
 • Ge ut som författare eller förlag?
 • DistributionMer om "Publicera en bok"

Illustration av en författare som marknadsför sin bok

Din bok är äntligen klar. Grattis! Du vill helst visa upp den för hela världen, så snabbt som möjligt. Men vänta – hur ska det gå till? Hur ska du skapa uppmärksamhet kring din bok hos läsarna? Vi älskar att prata om böcker och därför ger vi dig här massor av tips för att marknadsföra din bok, så att du till slut blir ett riktigt marknadsföringsproffs. 

 • Vad är ditt mål?
 • Din personliga marknadsföringsväg
 • Rätt prissättningMer om "Marknadsföra en bok"

BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook