För förlag

 • Bred distribution och snabb tillgänglighet av dina titlar i hela bokhandeln.
 • BoD erbjuder flexibla och hållbara lösningar för mer än 3 500 förlag.
 • Tryck och distribution från 1 exemplar och inga löpande kostnader.
Foto av en öppen bok

Varför BoD?

 • Över 25 års erfarenhet inom förlagsverksamhet
 • Mer än 2 600 förlagskunder
 • Över 4 miljoner titlar redo för tryck
 • Mer än 4 miljoner tryckta böcker per år
 • Förmånliga honorar
 • Olika inbindningstyper, papperssorter, tryckförfaranden och fritt format

Vi har mer än 25 års erfarenhet av att publicera böcker och e-böcker. BoD erbjuder förlagen en heltäckande lösning, allt från print-on-demand produktion från 1 exemplar till en fullständig anslutning till samtliga distributionskanaler.

För dig som förlag finns ingen finansiell risk, inga löpande kostnader och ingen minsta upplaga krävs.

Du behöver endast sköta försändelsen av pliktexemplar till universitetsbiblioteken. Vi tar hand om resten.

  Print-on-demand

  Den optimala förutsättningen för print-on-demand ligger i kombinationen av produktion från 1 exemplar och en heltäckande distribution. Vi tar inte endast hand om listningen av dina tryckta titlar och e-böcker hos våra samarbetspratner utan ser även till att dina titlar når destinationsorten inom kort tid.

  Du kan välja mellan 6 olika papperssorter, vilka alla är FSC-certifierade och vi erbjuder fritt format från 10,8x17 cm till 21x29,7 cm. Vi på BoD arbetar med två olika tryckförfaranden, beroende på bokens genre och utformning: Standardtryck (inkjet) eller Premiumtryck (toner).

  Tjänster

  • Print-on-demand i högsta tryckkvalitet från 1 exemplar
  • Bred distribution både i Sverige och internationellt 
  • Integrerade logistiktjänster
  • Professionell konvertering och distribution av e-böcker
  • Snabb bokhandelsanslutning och direktleverans
  • Individuella lösningar med logistikpartner

  Vi ser till att dina titlar finns tillgängliga över hela landet i fysiska bokhandlar och nätbokhandlar. Varje titel som publiceras med BoD registreras automatiskt hos bland annat Förlagssystem och Bokinfo. Internationellt kan vi även registrera titeln hos flera samarbetspartner såsom bland annat Libri och Ingram Lightning Source. 

  Konverteringen från PDF-fil till ePub-fil för din e-bok är valfritt och kostar för förlag 2,70 kr/sida. E-böcker registreras bland annat hos Publizon, Libreka, Amazon, Google, Apple, Overdrive, Ellibs, Kobo, Readfy, etc.

  Små upplagor

  Vi kan producera mindre och mellanstora upplagor, från ett exemplar, sända dessa till dig, dina kunder eller distributörer. Den tekniska utvecklingen inom digitaltryck har även gjort det ekonomiskt lönsamt att producera större upplagor – vilket  tidigare endast var möjligt med offsettryck.

  Beroende på hur boken utformas, kan det uppstå kostnadsfördelar med digitaltryck. Man betalar t.ex. bara för enstaka färgsidor och man kan fritt välja tryckförfarande. Kostnaden för små upplagor kan du snabbt räkna ut med hjälp av vår Prisberäknare. Önskat antal exemplar kan beställas enkelt i ditt myBoD-konto.

  Vi erbjuder även dropshipping till större förlag med FTP-möjligheter, vilket innebär att vi kan sända titlar direkt till kunder i förlagets namn med bifogad faktura från förlaget.


  Vi ger flexibla lösningar till många förlag


  Ann Reimers från Natur & Kultur

  Vi på Natur & Kultur strävar efter att ge våra läro- och fackböcker en lång livscykel. Print-on-demand och samarbetet med BoD gör det möjligt för oss att hålla dessa titlar tillgängliga, uppdaterade och beställbara utan någon finansiell risk. Vi vill fortfarande kunna erbjuda ett stort utbud av titlar, men inte ha höga lager- eller administrativa kostnader. BoD hanterar produktionen och distributionen, vilket gör att vi kan fokusera på andra viktiga bitar inom Natur & Kultur.

  Ann Reimers

  Natur & Kultur

  Christina Haugen på Historiska Media

  Samarbetet med BoD har gjort det möjligt för oss på Historiska Media att behålla många av våra äldre titlar med lägre försäljningsvolymer. Med hjälp av print-on-demand har vi inga lagerkostnader utan böckerna trycks bara efter beställning.

  Detta tryckförfarande förhindrar att ett högt antal böcker trycks, vilka sedan returneras eller kastas bort. Vi får en bättre ekonomi i vår backlist och det blir enklare för oss att nå våra miljömål. En annan stor fördel är att titlarna får ett mycket längre liv, vilket inte minst är till glädje för våra författare!

  Christina Haugen

  VD/Marknadschef, Historiska Media 


  Våra BoD-produkter

  De angivna priserna inkluderar lagstadgad moms.

  Print


  0 kr

  Engångskostnad


  Skapa och tryck din bok för eget bruk, redan fr.o.m. ett exemplar.*

   • Tryck från ett exemplar
   • Förmånliga tryckpriser
   • Växla till Publish med ny upplaga

   *från 21,53 kr/exemplar

   Publish


   599 kr

   Engångskostnad


   Ge ut din bok och e-bok i bokhandeln och nätbokhandeln.

    • Tillgänglig i alla relevanta bokhandlar och nätbokhandlar
    • E-bok (valfritt)
    • Visningsexemplar (valfritt)
    • Attraktivt honorar
    • Ytterliga författartjänster (valfritt)
    Vår rekommendation

    Publish Plus


    2 899 kr

    Engångskostnad


    Ge ut din bok och e-bok inklusive  attraktiva författartjänster.

     • Tillgänglig i alla relevanta bokhandlar och nätbokhandlar
     • E-bok (valfritt)
     • Visningsexemplar
     • Attraktivt honorar
     • Ytterliga författartjänster (valfritt)
     • Omslagsdesign Plus
     • Startupplaga (3 exemplar)
     TjänsterPrintPublishPublish Plus
     Dina böcker trycks och skickas alltid efter beställning. Med BoD krävs det ingen minsta upplaga.
     Du kan köpa egna exemplar för privat bruk till förmånliga mängdrabatter.
     Om du vill ge ut din bok vid ett senare tillfälle kan du genom att göra en ny upplaga växla till Publish eller Publish Plus.
     Med BoD kan du ge ut och sälja din böcker och e-böcker i BoD Bokshop och relevanta bokhandlar, nätbokhandlar samt plattformar såsom Adlibris, Bokus, CDOn, Amazon Akademibokhandeln, Google Play, Apple. Du kan även ge ut din bok internationellt, om så önskas.
     Om du önskar, konverterar vi dina PDF-filer till en professionell e-bok som är optimerad för distribution i alla relevanta nätbokhandlar och läsplattformar. För förlag kostar konverteringen 2,70 kr/sida.
     valfritt, ej kostnadsfrittvalfritt, ej kostnadsfritt
     Få ett visningsexemplar innan din bok publiceras. Du kan ändra och korrigera dina PDF-filer en gång. Med Publish kostar visningsexemplaret 549 kr. I paketen Publish Plus och Publish Premium ingår visningsexemplaret.
     valfritt, ej kostnadsfritt
     För varje såld bok och e-bok tjänar du ett honorar, som betalas ut kvartalsvis – när du har uppnått minst 250 kr. Du bestämmer själv hur mycket honorar du vill tjäna, när du fastställer bokens försäljningspris.
     Dra nytta av våra författartjänster såsom t.ex. språkgranskning, korrekturläsning, design av inlaga, omslagsdesign, bokmarknadsföring och mycket mer.
     valfrittvalfritt
     Omslagsdesign Plus (värde 1 599 kr) erbjuder ett brett utbud av unika genrespecifika färdiga omslag. När du skapar ditt bokprojekt i kundportalen myBoD, väljer du det omslag som passar bäst till din bok i omslagsverktyget easyCOVER. Omslaget reserveras endast för ditt bokprojekt och kan inte användas av andra.
     Så snart ditt projekt är slutfört och din bok godkänd för publicering, skickar vi tre gratis exemplar till dig.
     Pris för din bok

     Prisberäknare

     Försäljningspriset beror på vilken bokutformning du väljer för din bok och vilket honorar du vill ha för varje sålt exemplar. Prova dig fram med olika kombinationer för att hitta rätt pris.

     PLUREOS tryck- och logistikcenter i Bad Hersfeld

     Miljontals titlar över en natt

     BoD är dotterbolag till Tysklands största bokgrossist Libri. Tillsammans investerar BoD och Libri inför framtiden för bokmarknaden i Bad Hersfeld, Tyskland. Tillsammans har vi grundat PLUREOS, det största och mest moderna print-on-demand-centret i Europa. Så säkerställer vi bestående, omedelbar och miljövänlig tillgänglighet för miljontals böcker i framtiden.

     Bokproduktion med print-on-demand undviker överproduktion och returer samt möjliggör riskfri och flexibel bokutgivning. Integrationen av print-on-demand-produktionen i Libris logistikprocesser kommer att förkorta leveranstiderna i framtiden och möjliggöra en ofantlig stor variation av titlar. 

     På så sätt kommer det nya tryckeriet att göra miljontals boktitlar tillgängliga och möjliga att leverera över natt. Med PLUREOS skapar BoD och Libri ett unikt erbjudande på den europeiska bokmarknaden som kommer att gynna läsare, författare, förlag, den fysiska bokhandeln och vår miljö i lika hög grad.

     Läs vidare här

     FAQ

     Vanliga frågor och svar


     Skapa ett provexemplar


     Registrera dig i vår kundportal myBoD och skapa ett provexemplar för att övertyga dig om vår BoD-tryckkvalitet.


     Registrera dig här

     BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook