Widgetshop

Väcker ditt fina bokomslag intresset hos potentiella läsare? Då är vägen till köpbeslut kort, om man med bara ett klick kommer direkt till boken i BoD Bokshop.

Med några få klick skapar du din iögonfallande widgetshop med information om din titel, som du kan lägga till på din webbsida för att leda intresserade läsare direkt till din bok i BoD Bokshop.

Du finner verktyget på startsidan i ditt myBoD-konto, där du själv anpassar hur din widget ska se ut genom att välja storlek, form och färg. Baserat på dina olika val och inställningar genereras en HTML-kod, som du tillämpar på önskad plats på din webbsida. 

Det bästa av allt av allt är att försäljningen via BoD Bokshop ger dig 50 % högre honorar än försäljningen via andra distributionskanaler.

Förutom nedanstående information kan du även läsa mer om widgetshoppen i vårt blogginlägg.


Skapa din widget med några få steg

Logga in på ditt konto i myBoD, klicka på Tjänster i menyn till vänster och sedan på Widgetshop. I översta fältet väljer du först i listan vilken titel du vill skapa din widgetshop för.

Du kan nu välja mellan tre olika varianter; en knapp:"268x40 px", en liten ruta:"300x260 px", eller en stor ruta:"300x525 px". Motsvarande representation visas omedelbart till höger.

 • Knappen är en enkel variant som helt enkelt bara visar texten "Till BoD Bokshop".
 • Den lilla rutan visar bokomslaget, titeln, författarnamnet, försäljningspriset, en länk "Provläs nu" och knappen "Till BoD Bokshop".
 • I den stora rutan läggs även baksidestexten till, i den mån widgetens mått (300x525 pixlar) tillåter det. 

Nu kan du justera färgen på din widgetshop, lägga till konturer och välja ett typsnitt med eller utan seriffer.
Om du vill spara anpassningar för framtida widgets, kan du klicka på knappen "Spara min layout". På så sätt kan du se till att flera titlar visas på samma sätt på din webbplats.

När du väl har färdigställt din widget enligt önskemål, skapas automatiskt en HTML-kod. Denna kod kopierar du och infogar den på önskat ställe på din webbsida och din nya widget med direktlänk till BoD Bokshop är klar.


När är din widgetshop tillgänglig för din titel?

Du kan endast hänvisa till titlar som redan finns i BoD Bokshop. Därför hittar du i widget-generatorn endast titlar som redan har hamnat i vår bokshop. Av tekniska skäl kan det förekomma en viss fördröjning när det gäller registreringen av böckerna och i synnerhet av e-böckerna.


Tekniska detaljer

Koden för widgetshoppen är HTML och Javascript. Koden kan bäddas in i HTML-koden på en internetsida och leder så till önskad visning.


Widgetshoppen på din egen webbsida

Koden måste infogas i källkoden på din egen webbplats. Integrationen beror på hur du har skapat din webbsida och med vilket program (t.ex. Jimdo, wix.com, IONOS etc.) eller vilket Content Management System som används (t.ex. Wordpress, Joomla, Drupal). Koden måste integreras som HTML-kod, byggsatsen eller CMS:et måste tillåta extern JavaScript för att den infogade widgeten ska visas korrekt för besökare på webbsidan.


  Marknadsföringstjänster för din bok

  Ljudbok

  Ge ut din bok som ljudbok med BoD Audio! Nå ut till en helt ny målgrupp och gör din ljudbok tillgänglig i relevanta streamingtjänster, nätbokhandlar och bibliotek.

  Mer om ljudbok

  Mässpaket

  Skapa uppmärksamhet kring din bok genom att delta på Bokmässan i Göteborg med din bok, i BoD:s monter. Signera och sälj dina egna medtagna exemplar och nå nya läsare.

  Mer om mässpaket

  Internetmarknadsföring

  Nå läsare som söker på nätet efter en bok som din. Med nätreklam marknadsför du din bok och e-bok på olika webbplatser som innehållsmässigt passar din bok..

  Mer om internetmarknadsföring

  BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook