Ljudbok

 • Ge även ut din tryckta bok som ljudbok.
 • Välj bland många bra professionella röster.
 • Nå ut till nya målgrupper med BoD Audio.
Foto av en ung kvinna med hörlurar

Vi vill gärna stödja dig helhetsmässigt med dina bokprojekt och förutom tryckta böcker och e-böcker, vänder vi oss även till läsare som föredrar ljudböcker. 

Vi är glada över att kunna erbjuda dig ljudboksproduktion med tjänsten BoD Audio med professionella inläsare och publicering via Storytel, BookBeat, Spotify, Audible, Google, Apple och många andra plattformar samt streamingtjänster.

Har vi väckt ditt intresse? Fyll då i vårt förfrågningsformulär och välj den perfekta rösten för din bok, så tar vi hand om produktionen och distributionen.

Blogginlägg: Så här fungerar det

från 3 190kr per timme

 • Priset baseras på ljudbokens beräknade längd och den utvalda inläsaren.
 • Minsta möjliga bokning: en timme


Till förfrågan


Distribution av ljudböcker

För att nå ut till en så stor målgrupp som möjligt, kommer din ljudbok att bli tillgänglig för både köp, nedladdning och utlåning i relevanta streamingtjänster, nätbokhandlar och bibliotek såsom till exempel l Nextory, BookBeat, Spotify och Storytel

Produktionskostnad för ljudböcker

Kostnaden för produktion beror på den beräknade längden på den färdiga ljudboken.

En färdig lyssningstimma (beroende på vilken inläsare som du har valt): 3 190 – till 5 990 kr 

Ljudbok baserad på 200 standardsidor (standardsida=1 500 tecken inkl. mellanslag): 19 150 – 35 950 kr 


Så blir din bok en ljudbok

Med bara några få steg kan din tryckta bok även finnas tillgänglig som ljudbok. I ditt kundkonto i myBoD kan du enkelt och snabbt göra en förfrågan. 

 1. Du väljer en utav dina tryckta böcker som du har publicerat med BoD.
 2. Du väljer den passande inläsaren från en röstbank av professionella inläsare och anger dina särskilda anvisningar gällande innehållet och texten.
 3. Vi granskar din bok för att se om den lämpar sig som ljudbok och kontrollerar inläsarens tillgänglighet. Lämpar sig din bok som ljudbok, skapar vi en offert till dig.
 4. Om du antar vår offert, väljer du en bakgrundsfärg och layout så att vi kan konvertera ditt omslag för ljudboksmarknaden.
 5. Vi startar med ljudboksproduktionen, vilken tar ca. 4–6 veckor.  
 6. Vi skapar ljudboken för dig som mp3-fil för privat bruk samt gör den tillgänglig för distribution, så att den efter ca. 6 veckor finns ute på de relevanta ljudboksplattformarna.
 7. Du tjänar 70 % av nettovinsten från all försäljning, streaming och utlåning.

Obs! Alla böcker lämpar sig inte för ljudboksproduktion. När vi har tagit emot din förfrågan, granskar vi din bok och meddelar dig om boken lämpar sig eller inte som ljudbok. Vi granskar både innehållet och att den är felfri. Om du har frågor, hänvisar vi till vårt blogginlägg eller du kan kontakta oss via e-post under info@bod.se. 


FAQ

Vanliga frågor och svar


Fler författartjänster för din bok

Språkgranskning

Publicera i toppkvalitet med professionell språkgranskning av våra erfarna språkgranskare. Innehållsmässig och redaktionell feedback samt språklig finjustering optimerar din text och ger din bok bästa möjliga start.

Mer om språkgranskning

Korrekturläsning

Vill du säkerställa att stavning och interpunktion håller hög kvalitet och att grammatiken är felfri i din text? Då hjälper våra erfarna korrekturläsare dig med en professionell stavningskorrigering av din text. 

Mer om korrekturläsning

Baksidestext

Väck intresset hos potentiella läsare med bara några få ord. En tilltalande och fångande baksidestext är avgörande för marknadsföringen av din bok och visar dina läsare vad som är speciellt med just din bok.

Mer om baksidestext

BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook