E-bok

 • Din e-bok tillgänglig i nätbokhandeln
 • Maximera räckvidden för ditt innehåll
 • Skapa priskampanjer för din e-bok

För att få ut så mycket som möjligt av ditt bokprojekt rekommenderar vi att du även ger ut den som e-bok, utan extra kostnad. På så sätt når du många läsare och gör ditt innehåll tillgängligt var som helst och när som helst. Maximiera räckvidden och ge ut ditt verk både som tryckt bok och e-bok, så väljer läsaren själv vilket format som passar bäst.

Vi konverterar din tryckta bok till en professionellt e-bok. Med hjälp av vår interna kvalitetskontroll säkerställer vi att din e-bok kan visas på alla vanliga läsenheter (läsplattor, dator, e-reader, Kindle, smartphones, etc.).

Din e-bok publiceras online på alla vanliga plattformar och läsplattor såsom Amazon Kindle, Apple Books, Kobo eller Google Play - och den kommer också att finnas tillgänglig hos de fletsa nätbokhandlarna såsom Adlibris, Bokus och Bokon.

Kostnadsfritt

 • Din e-bok konverteras professionellt
 • Distribution online i många länder i världen 

Vilka är fördelarna med en e-bok?

Utöver den traditionella, tryckta boken har en digital utgåva ett stort mervärde. Dina läsare kan läsa din bok på nya sätt med hjälp av klicknavigering och interna eller externa länkar.

Vi har optimerat layouten för din e-bok för alla enheter och skapat en öppen design, till skillnad från en tryckt bok. Den flödesbaserade texten kan visas bra på alla skärmstorlekar och läsenheter. Tack vare detta kan du nå många läsare, som i sin tur har en stor användarfrihet. E-boken komplementerar på ett idealt sätt den traditionella tryckta boken med de möjligheter som finns inom digital publicering.

Eftersom den öppna designen även uppfyller detaljhandelns specifikationer, tekniska krav och riktlinjer, får din e-bok en bred distribution, vilket gynnar din försäljning.

E-boken är en viktig marknadsföringsmöjlighet med vilken du kan nå många läsare. Du får även en hög intäktsandel på 70 % av nettointäkterna från din e-bok.

Utlåning av e-böcker

Du kan göra din bok ännu mer känd om du väljer till, utan extra kostnad, möjligheten att låna ut din e-bok. Från klassiska bibliotek till prenumerations- och streamingtjänster kan erbjuda din e-bok, vilket gör det ännu lättare för fler att upptäcka din bok.

Så konverteras din bok till en e-bok

Med bara några få steg kan du välja till en digital utgåva av din bok. I vår kundportal myBoD, där du skapar och bearbetar ditt bokprojekt, kan du lägga till e-boken kostnadsfritt.

 1. Du har valt en av våra tre Publish-paket.
 2. Den kostnadsfria e-boken är redan iklickad för dig i myBoD.
 3. När du har slutfört ditt projekt, dvs. godkänt det för publicering, kan du luta dig tillbaka och koppla av.
 4. Din e-bok kommer nu att konverteras av BoD. Vi ser till att innehållet i din bok är optimerat för alla läsenheter.
 5. Vår interna kvalitetskontroll säkerställer att din e-bok uppfyller bokhandelns krav.
 6. Din e-bok får ett eget ISBN och publiceras av BoD hos alla stora återförsäljare (t.ex. Adlibris, Bokus, Amazon, Apple, Google).
 7. För varje såld e-bok får du ett författarhonorar på 70 % av nettointäkterna, som betalas ut en gång i kvartalet.

Obs! Inte alla böcker lämpar sig för en e-bokskonvertering. När vi tar emot ditt bokprojekt med din önskan om e-bok, kontrollerar vi din titel och avgör vilket format som bäst speglar ditt innehåll. Om du inte hör något mer från oss, konverterar vi din bok som e-bok utan extra kostnad för dig. Om din bok däremot inte är lämplig för konvertering informerar vi dig om detta via e-post. Mer information om e-bok finner du i vår blogg.


 • Foto på en läsplatta från Amazon
  Foto på en läsplatta från Amazon
 • Foto på en iPad och en Tolino läsplatta
  Foto på en iPad och en Tolino läsplatta
 • Foto på en Kindle läsplatta
  Foto på en Kindle läsplatta
 • Foto på en Kobo läsplatta
  Foto på en Kobo läsplatta

FAQ

Vanliga frågor och svar

BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook