Recensionsexemplar

Bokrecensioner i media hjälper dig att få mer uppmärksamhet och i bästa fall nå ut till otaliga potentiella läsare. BoD stöder dig med din marknadsföring och pressarbete genom att skicka gratis recensionsexemplar till journalister, bokbloggare och kanaler i sociala medier, såsom BookTube, Bookstagram eller BookTok.

Har en recensent blivit intresserade av din bok? Om din bok omtalas i media blir den mer synlig för potentiella läsare och du som författare når på så vis ut till en stor läsekrets. BoD stöder dig i ditt pressarbete genom att sända kostnadsfria recensionsexemplar till journalister och kända litteraturbloggare i Sverige.

Så fort du lyckats fånga medias uppmärksamhet kan journalister och bloggare beställa kostnadsfria recensionsexemplar av din titel direkt till press@bod.se. Vi skickar då gratis tryckt exemplar av din bok. 

Vi behöver få uppgifter om följande:

  • Vilken tidning, blogg eller kanal det gäller och var recensionen kommer att publiceras.
  • Den önskade titeln (titel, ISBN eller författarens namn).
  • Leveransadressen dit boken ska skickas.(Obs! Ej box-adresser.)
  • Journalister bör bifoga en kopia av sitt presskort med sitt följebrev.

På grund av hög efterfrågan kan vi tyvärr inte tillmötesgå alla som vill ha ett recensionsexemplar, därför gäller följande villkor.:

  • Bloggen/sociala mediekanalen bör ha minst 500 följare och kontot kan inte vara privat.
  • Minst en artikel per vecka publiceras på bloggen/kanalen.
  • Bokrecensionen bör återspegla bloggarens åsikt.

Vi ber vänligen alla bloggare att även registrera sig kostnadsfritt i BoD:s bokshop för att publicera en kortversion av sin recension på bokens detaljsida.

Förutom tryckta recensionsexemplar av den önskade titeln tillhandahåller vi också gärna gratis recensionsexemplar av e-boken som en ePub-fil.

Använd dig av våra kostnadsfria författartjänster när du marknadsför din bok och informera kända bloggare eller journalister om möjligheten att beställa kostnadsfria recensionsexemplar.

Vänligen observera att denna tjänsten gäller för BoD-författare, dvs. titlar med BoD:s ISBN.


Marknadsföringstjänster för din bok

Ljudbok

Ge ut din bok som ljudbok med BoD Audio! Nå ut till en helt ny målgrupp och gör din ljudbok tillgänglig i relevanta streamingtjänster, nätbokhandlar och bibliotek.

Mer om ljudbok

Mässpaket

Skapa uppmärksamhet kring din bok genom att delta på Bokmässan i Göteborg med din bok, i BoD:s monter. Signera och sälj dina egna medtagna exemplar och nå nya läsare. 

Mer om mässpaket

Internetmarknadsföring

Nå läsare som söker på nätet efter en bok som din. Med nätreklam marknadsför du din bok och e-bok på olika webbplatser som innehållsmässigt passar din bok.

Mer om internetmarknadsföring

BoD på InstagramRegistrering för BoD:s nyhetsbrevBoD på TikTokBoD på YouTubeBoD på Facebook