Våra produkter

BoD Fun

Bok

Skapa och tryck din bok för eget bruk.

Ingen avtalstid

från 17,40 kr
per exemplar

Starta här
Tryck dina egna böcker

Har du ett färdigt manuskript till en roman, en fackbok eller bilder till en fotobok och önskar trycka din egen bok för privat bruk, utan att den publiceras i bokhandeln? I så fall är BoD Fun det rätta för dig! Du kan prova olika utformningar av din bok och beställa böcker för eget bruk eller egen försäljning. 

Ladda upp dina filer och fyll i metadata
Välj utformning till din bok, ladda upp din inlaga och omslag som PDF-filer i myBoD – och din titel är redo för tryck. Informera dig om våra olika utformningsalternativ för att anpassa din bok enligt dina önskemål. I myBoD kan du även skapa ditt omslag gratis med vårt onlineverktyg easyCover. Observera att BoD Fun för författare inte avser försäljning i bokhandeln och boken skall därför inte ha något ISBN. För att kunna använda ditt eget ISBN är det nödvändigt att du registrerar dig som förlag i myBoD.

Hög kvalitet och professionell vägledning
Med print-on-demand krävs ingen minsta upplaga och innebär därför ingen finansiell risk. Vi trycker snabbt och med toppkvalitet oberoende av beställningsmängd. Vi stöder dig gärna med våra professionella råd! 

Beräkna tryckkostnad

BoD E-bok

E-bok

Ge ut din e-bok med ISBN i nätbokhandeln.

Ingen avtalstid

Gratis

Starta här
Ge ut e-bok

Med BoD E-bok kan du ge ut dina texter som e-bok. Nå ut till de målgrupper som föredrar att läsa spontant och mobilt på surfplattor, smarta telefoner eller tablets.

Skapa din e-bok med onlineverktyget easyEditor
Skapa ett nytt projekt i myBoD och välj produkten BoD E-bok. Där finner du vårt verktyg easyEditor som du använder för att utforma din e-bok. Antingen skriver du in din text direkt eller importerar ditt Word-dokument eller ePub-fil. Tack vare den intuitiva designen av easyEditor och easyCover – verktyget för omslagsutformning – kan du skapa din e-bok på några minuter.

Omfattande distribution och möjligheter
BoD:s e-böcker publiceras i alla relevanta nätbokhandlar och i BoD Bokshop. Du kan dessutom erbjuda din e-bok till ett kampanjpris under en viss period, godkänna din e-bok för biblioteksutlåning, ta emot förbeställningar innan du släppt boken samt välja mellan olika kopieringsskydd. Det finns många möjligheter att bygga upp din läsarskara på och att nå ut till helt nya målgrupper på. För varje såld e-bok tjänar du dessutom 70 % av nettovinsten i bokhandeln eller 80 % av nettovinsten i BoD Bokshop.

Beräkna försäljningspris och honorar

BoD E-bok

 • Författartjänster
 • Upp till 80 % honorar
 • Word-/ePub-uppladdning
 • Försäljningspris från 9 kr
 • Förbeställning och priskampanj möjligt
 • E-boksutlåning om så önskas
Starta här
Favorit

BoD Classic

Bok och e-bok

Ge ut din bok och e-bok med ISBN i bokhandeln och nätbokhandeln.

1 års avtalstid

799 kr
engångskostnad

Starta här
Ge ut tryckt bok och e-bok

Med BoD Classic publicerar du din bok och e-bok, om så önskas, i bokhandeln och nätbokhandeln med ISBN. 

Skapa din bok i myBoD
Du skapar snabbt och enkelt ditt bokprojekt i vår användarportal myBoD. Välj utformning för din bok, fyll i metadata, ladda upp din inlaga och ditt omslag som PDF-filer – och din titel är redo för publicering. Informera dig om våra olika utformningsalternativ och författartjänster för att anpassa din bok enligt dina önskemål. Ingen minsta upplaga krävs men du kan alltid beställa hem egna exemplar. 

Inklusive e-bok – om så önskas 
Eftersom vi tror på kombinationen av den tryckta boken och e-boken konverterar vi, om du så önskar, ditt manuskript till allmänna e-boksformat helt kostnadsfritt och ansluter den till relevanta försäljningskanaler som t.ex. Elib, Amazon, Apple iBooks, Google Play, Adlibris, Bokus och många fler.  

Nå dina läsare
Din bok blir tillgänglig och kan beställas i relevanta bokhandlar, nätbokhandlar och BoD Bokshop – som tryckt bok och e-bok, om så önskas. Utöver det är den tryckta boken även tillgänglig i Australien, USA, Kanada och Storbritannien om du väljer till vår internationella försäljning. För varje såld bok och e-bok tjänar du ett honorar som du själv kan påverka genom ditt val av försäljningspris. BoD skickar ett exemplar av boken till BTJ samt pliktexemplar utan extra kostnad.

Beräkna försäljningspris och honorar

BoD Classic

 • Författartjänster
 • Bok och e-bok i bokhandeln (inkl. ISBN)
 • Bred distribution och försäljning
 • Välj ditt honorar (bok)
 • Upp till 80 % honorar (e-bok)
 • Widgetshop 
Starta här

BoD Comfort

Bok och e-bok

Innehåller BoD Classic plus visningsexemplar, startupplaga och stöd av projektpartner.

1 års avtalstid

2 499 kr
engångskostnad

Starta här
Ge ut tryckt bok och e-bok med projektpartner

BoD Comfort innehåller samma tjänster som BoD Classic men några tjänster tillkommer, såsom projektpartner, visningsexemplar och en startupplaga. Med BoD Comfort kan du diskutera alla detaljer kring ditt bokprojekt med en personlig projektpartner som t.ex. bearbetning av ditt manuskript, dina bokfiler och uppladdningsprocessen. Du har alltid möjligheten att boka till några av våra författartjänster om du önskar en språkgranskning, en korrekturläsning eller design av inlagan och omslag.

Kostnadsfritt visningsexemplar 
Innan du släpper din titel för försäljning sänder vi dig ett kostnadsfritt visningsexemplar. På vis kan du bekvämt göra dina slutgiltiga anpassningar innan boken publiceras. 

Startupplaga på 5 böcker 
Så fort du godkänt ditt Comfort-projekt sänds en gratis startupplaga på fem böcker till dig. 

Beräkna försäljningspris och honorar

BoD Comfort

 • Författartjänster
 • Bok och e-bok i bokhandeln (inkl. ISBN)
 • Projektpartner 
 • Bred distribution och försäljning
 • Välj ditt honorar (bok)
 • Upp till 80 % honorar (e-bok)
 • Inkl. visningsexemplar 
 • Startupplaga (5 böcker)
 • Widgetshop
Starta här

 

 

Försäljning i bokhandel (även internationellt) med ISBN
Vid bokning av BoD E-bok, BoD Classic eller BoD Comfort förses din titel med ett eget ISBN och listas i alla svenska bokhandlar och i de flesta nätbokhandlar som tryckt titel och/eller e-bok. Din titel kan även säljas internationellt om du bokar BoD Classic eller BoD Comfort, som tryckt titel, utan extra kostnad. På så vis blir din titel tillgänglig i Australien, Storbritannien, USA och Kanada. Med din e-bok drar du fördel av en omfattande internationell distribution. E-böcker som tillhör upphovsrättsfri- och erotisk litteratur drar nytta av ett stort europeiskt distributionsnät. BoD sköter även produktion och försändelse av pliktexemplar till Kungliga Biblioteket och Lunds universitetsbibliotek samt BTJ utan extra kostnad.

Författarhonorar för e-bok och tryckt bok
För varje e-bok och tryckt bok som säljs över bokhandeln får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. Du bestämmer själv storleken på ditt författarhonorar genom att anpassa försäljningspriset på din titel. För tryckta böcker rekommenderar vi ca. 10 % av försäljningspriset. Författarhonoraret på e-böcker som säljs i bokhandeln är 70 % av nettoersättningen och i BoD Bokshop är det 80 %. Nettoersättningen är den del som BoD får från den e-bokhandel, som sålt e-boken, efter avdrag av moms. För skönlitterära titlar erhåller du det mest fördelaktiga författarhonoraret om försäljningspriset på din e-bok är mellan 29 kr och 99 kr.

Kostnadsfritt myBoD-konto
myBoD är din arbetsplats för allt som rör ditt bokprojekt. Efter att du snabbt och kostnadsfritt registrerat dig i myBoD, kan du påbörja, bearbeta och förvalta dina titlar.  Dessutom har du insyn över din försäljningsomsättning, kan beställa små upplagor för eget bruk och anlita många andra tjänster i myBoD.

Kundtjänst
Har du frågor? Du når oss per telefon måndag till fredag 9.30–16.00 under 08-120 66 120, eller per e-post: info@bod.se. 

Riskfri tryckning från 1 exemplar
Digitaltryck kräver ingen stor upplaga för att kunna producera förmånligt. För dig som författare innebär detta att du inte behöver riskera en förfinansiering. Och även att boken trycks och skickas först på beställning måste läsare endast vänta några dagar på sin bok.

Kostnadsfri hjälp
Det finns en del som är bra att veta när man publicerar e-böcker och böcker. I våra PDF-dokument och i bloggen finner du nyttiga tips och inspiration.

Projektpartner
Vid bokning av BoD Comfort kan du ta hjälp av din personliga projektpartner hos BoD som stöder dig genom hela utgivningen. Det kan handla om anpassning av dina bokfiler, uppladdning av ditt manuskript och andra teman som du gärna vill diskutera med en expert.

Avtalstid
BoD E-bok-, BoD E-smart- och BoD Fun-titlar har ingen avtalstid. BoD Classic- eller BoD Comfort-bokavtal listar din titel under ett års tid för försäljning. Bokavtalet förlängs med ett år åt gången om inte avtalet sägs upp hos Books on Demand GmbH minst 3 månader innan avtalstidens slut.

 


Författartjänster
Ditt bokprojekt är mer än summan av dess olika delar. Med BoD:s författartjänster kombinerar du exakt de byggstenar som behövs för att ditt bokprojekt ska bli en framgång. Bekanta dig med dessa olika tjänster för att få en bild av vilka tjänster som blir relevanta för ditt projekt. Börja t.ex. med vårt utgivningskoncept – resten tar vi hand om!

E-boksutlåning
Med e-boksutlåningen erbjuder vi dina nyutgivna e-böcker till utlåning över olika utlåningsportaler såsom Elib. På så vis drar du fördel av att utöka din läsekrets. Det blir lättare för läsarna att hitta nya böcker och författare genom att låna ut e-böcker. Läsaren måste inte bestämma sig för att köpa en särskild e-bok utan kan låna ut den först för att bekanta sig med den. För varje utlånad e-bok får du ett författarhonorar som motsvarar den avräkningsmodell den utlånande partnern har.

E-bokskampanjpris
Med vår priskampanj för e-böcker har du möjlighet att sälja dina nyutgivna e-böcker förmånligare under en viss tidsram. Detta gäller titlar utgivna med BoD E-bok, Classic och Comfort. Dra fördel av denna möjlighet när du ger ut din nya titel och locka på så vis nya läsare.

Förhandsbeställning för e-böcker
Bestäm ett datum i framtiden för utgivningen av din e-bok. Innan datum för utgivning och försäljning syns e-boken i nätbokhandlarna och kan förhandsbeställas vid intresse. Genom detta har du fler fördelar – t.ex. kan din titel ha nått en bra placering på försäljningslistorna den dag titeln publiceras. Tidsramen för förhandsbeställningsfunktionen är minst sju dagar och högst sex månader fr.o.m. den dag du friger ditt bokprojekt.

Visningsexemplar
I samband med ett BoD Comfort-projekt får du ett kostnadsfritt visningsexemplar som du godkänner innan din bok friges för försäljning. Tjänsten innehåller ett korrekturskede. Ytterligare anpassningar kan bokas till mot en avgift.

Startupplaga
När du frigett ditt projekt med BoD Comfort sänder vi dig en startupplaga på fem exemplar.

Korrigering av ett slutfört bokprojekt
I myBoD kan du göra en ny upplaga av ditt redan slutförda bokprojekt. Du kan på så sätt korrigera uppgifter och ladda upp ev. korrigerade PDF-filer på nytt. De nya PDF-filerna ersätter då de befintliga PDF-filerna. Vänligen notera att en ny upplaga av ett Classic- eller Comfortprojekt innebär kostnader på 799 kr resp. 2 499 kr. 

Pliktexemplar
Pliktexemplar av din bok skickas till Kungliga Biblioteket och Lunds universitetsbibliotek.

myBoD-INLOGGNING.