Pressrum

BoD – Books on Demand är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en pionjär inom egenutgivning. Sedan 1997 är BoD plattformen för numera över 45 000 författare som själva vill stå för utgivningen av sina böcker, såväl tryckta böcker som e-böcker, samt partnern för över 2 600 förlag. BoD erbjuder en professionell och komplett lösning för produktion och distribution av tryckta böcker och e-böcker - i bästa kvalitet. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga i de flesta bokhandlar och nätbokhandlar.

Presskontakt
Linda Reumann
 • Nyhetsarkiv 2019

  2019-03-20
  Starkt tillväxt i författar- och förlagsverksamheten

  Digital publicering fortsätter att växa. År 2018 visade BoD tvåsiffrig omsättningstillväxt. Efterfrågan på print-on-demand-titlar inom bokbranschen ökade återigen betydligt, vilket resulterade i rekordproduktion. Denna blomstrande utveckling har lett till att BoD betalade ut 35,4% mer honorar till egenutgivarna i Sverige, i jämförelse med året innan.

  Mer information

  Nyhetsarkiv 2017

  2017-07-11
  Peo Bengtsson släpper diktsamlingen Bok för stjärnklara nätter

  När den uppmärksammade författaren Peo Bengtsson släpper sin nya diktsamling Bok för stjärnklara nätter, väljer han att göra det som egenutgivare på BoD – Books on Demand. – Att skapa ett nära förhållande med mina läsare är både betydelsefullt och lustfyllt, säger Peo Bengtsson.

  Mer information

  Nyhetsarkiv 2016

  2016-03-23
  Framgångsrik podcast blir egenutgiven succébok

  Ett stort eget nätverk och engagerade fans gör det idag möjligt för fler att nå försäljnings-framgångar med sina böcker utan att gå via ett förlag. Egenutgivning ökar både bland debutanter och etablerade författare, och ger även författarna nya möjligheter att interagera med sina läsare. Ett aktuellt exempel är succéboken Shoblainx, som publicerades i januari 2016 av trion bakom den hyllade humorpoden ”Tack för kaffet”, och som snabbt blev etta på Bokus topplista.

  Mer information
 • Bilderna får användas kostnadsfritt i samband med redaktionell text. Ange även BoD – Books on Demand som bildkälla.

  Medarbetare (foton)

  BoD-Geschaeftsfuehrung-Gerd-Robertz-Vorschau
  Gerd Robertz

  (VD)

  [ 788 KB]
  Download
  Linda Reumann

  (Marknadsföring & försäljning)

  [ 125 KB]
  Download

  Produktionsanläggning (foton)

  BoD-logga

  BoD-Logo-Pressematerial-Download-Vorschau

  BoD-logga (png)

  [ 22 KB]
  Download
 • Om du som pressansvarig, journalist eller bloggare vill beställa ett kostnadsfritt recensionsexemplar, sänd ett e-postmeddelande till press@bod.se och ange följande:

  - bokens titel och författarens namn

  - företag, tidning eller blogg (Pressansvariga och journalister ombeds att bifoga en kopia av sitt presskort.)

  - postadress dit boken ska skickas (Obs! Vänligen ange gatuadress.)

  Förutom recensionsexemplar av den tryckta titeln kan vi även erbjuda detsamma för e-boken genom en kostnadsfri länk.

   

   

 • Nynäshamns Posten

  Nynäshamns Posten

  År 2014 organiserades Indie Book Awards för första gången i Sverige. Tillsammans med CityXPress, Egenutgivarna, Nomen förlag, Solentro och Vulkan letade BoD efter Sveriges bästa egenutgivare. I Nynäshamns Posten uppmärksammades vinnaren av Indie Books Awards.

  Läs artikeln här

  Sundsvalls Tidning

  Sundsvalls Tidning

  År 2013 genomförde BoD den första internationella undersökningen inom egenutgivning. Över 1 700 egenutgivare från Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Schweiz deltog i undersökningen. I Sundsvalls Tidning återges några av de viktigaste resultaten.

  Läs artikeln här

  Vadstena Tidning

  Motala & Vadstena Tidning

  Det blir allt vanligare att författare väljer att ge ut sina böcker på egen hand. I en intervju berättar Maria Bengs på BoD om hur det går till när en författare ger ut sin bok själv och om möjligheterna med egenutgivning.

  Läs artikeln här

myBoD-INLOGGNING.