Pressrum

BoD – Books on Demand är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en pionjär inom egenutgivning. Sedan 1997 är BoD plattformen för numera över 40 000 författare som själva vill stå för utgivningen av sina böcker, såväl tryckta böcker som e-böcker, samt partnern för över 2 600 förlag. Varje författare bestämmer själv över innehåll, formgivning och pris. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga i alla traditionella bokhandlar, nätbokhandlar och i ett stort antal e-bokhandlar.

De senaste pressmeddelandena

2019-03-20

Starkt tillväxt i författar- och förlagsverksamheten 

Digital publicering fortsätter att växa. År 2018 visade BoD tvåsiffrig omsättningstillväxt. Efterfrågan på print-on-demand-titlar inom bokbranschen ökade återigen betydligt, vilket resulterade i rekordproduktion. Denna blomstrande utveckling har lett till att BoD betalade ut 35,4% mer honorar till egenutgivarna i Sverige, i jämförelse med året innan. 
Mer information


2017-07-11

Peo Bengtsson släpper diktsamlingen Bok för stjärnklara nätter 

När den uppmärksammade författaren Peo Bengtsson släpper sin nya diktsamling Bok för stjärnklara nätter, väljer han att göra det som egenutgivare på BoD – Books on Demand.
– Att skapa ett nära förhållande med mina läsare är både betydelsefullt och lustfyllt, säger Peo Bengtsson.
Mer information


2016-03-23

Framgångsrik podcast blir egenutgiven succébok

Ett stort eget nätverk och engagerade fans gör det idag möjligt för fler att nå försäljnings-framgångar med sina böcker utan att gå via ett förlag. Egenutgivning ökar både bland debutanter och etablerade författare, och ger även författarna nya möjligheter att interagera med sina läsare. Ett aktuellt exempel är succéboken Shoblainx, som publicerades i januari 2016 av trion bakom den hyllade humorpoden ”Tack för kaffet”, och som snabbt blev etta på Bokus topplista.
Mer information

2014-09-19

Vinnaren av Indie Book Awards är… 

Nu är juryn klar med sitt arbete att utse en vinnare av det nya bokpriset för egenutgivna författare – Indie Book Awards! Årets vinnare är den författare som har lyckats bäst när det gäller såväl innehåll och formgivning som med marknadsföring och försäljning av sin bok. Priset är − förutom äran − en kulturresa till Berlin. Även tvåan och trean belönas − med en fri bokutgivning på BoD. Vinnarna presenteras 28 september 2014 på Bok & Bibliotek i Göteborg.
Mer information

2014-02-18

Självpublicerad politisk thriller på bästsäljarlistan

Operation Scimitar handlar om terror och dess hot mot västvärlden ur ett fiktivt perspektiv. Boken, författad av pseudonymen Adrian Andersson, baseras på författarens personliga erfarenhet av krig och konflikt och beskriver ett skräckscenario. Manuskriftet refuserades av flera traditionella förlag och gavs slutligen ut via självpublicering. Nu ligger Operation Scimitar på Bokias top 10-lista och författaren Erik Lewin har valt att avslöja sin verkliga identitet.
Mer information

2014-01-16

Allt fler blir hobbyförfattare

Marknaden för självpublicering växer snabbt både i Europa och i Sverige och möjliggör för allt fler hobbyförfattare att förverkliga sina drömmar om utgivning. I en undersökning från Europas ledande självutgivningsbolag, BoD, uppger drygt två tredjedelar av författarna att det är tack vare självpubliceringsmöjligheten som de överhuvudtaget kunde ge ut sin första bok.
Mer information

fingerprint-Bloggen

I BoD-bloggen fingerprint kan du läsa om aktuella teman samt spännande historier om författare och deras idéer för bokens marknadsföring. 

TILL BLOGGEN

Nedladdningar

Under menypunkten Nedladdningar finner du vår pressmapp och bilder på BoD:s företagsledning och produktionsanläggning m.m.

Nedladdningar

Nyhetsbrev

Med våra nyhetsbrev får du information om aktuella händelser & intressanta nyheter samt tips och råd kring bokutgivning.

Beställ nyhetsbrev

myBoD-INLOGGNING.