Musik, naturbrus eller total tystnad?
Inget plastskyddsfolie på mjukbandsböcker
BoD Inspiration Day
Sociala medier: Instagram ABC
5 tips för att komma igång med skrivandet
Hur skapar du en bra bild?
Vårt mål: bästa miljövänliga bokproduktion
Marknadsför din bok online
Vinnare i skrivtävlingen: ditt bästa restips!
Finalist av Selmapriset
Allmänt, Tips | 25.09.2020

Gillar du att lyssna på musik medan du skriver? Arbetar du hellre med ditt manuskript på ett bullrigt café? Med Noisli kan du skapa dessa olika individuella bakgrundsljud.

Mycket har hänt de senaste månaderna kring hållbarhetsfrågan! I den här korta bloggartikeln får du reda på vilka viktiga förändringar som har införts i vår bokproduktion.

BoD kommer hem till dig! Årets bokmässa i Göteborg äger inte rum som vanligt i år, med alla underbara personliga möten. Vi vill trots detta inte ställa in våra träffar, utan vi ställer om. Ses vi i stället på vårt online-event, där vi kan prata bokutgivning, utbyta tips, idéer och inspiration?

Allmänt, sociala medier, Tips | 25.08.2020

Vad betyder ”flöde”, vad är ”push-aviseringar” och vad menas med ”algoritm”? Vi förklarar de viktigaste facktermerna kring Instagram och sociala medier.

Allmänt, Tips | 21.08.2020

Du skulle gärna vilja skriva en bok men vet inte hur du ska börja? Här ger vi dig några tips.

Allmänt, sociala medier, Tips | 29.06.2020

Funderar du på vad det är som får en bild att bli bra? Då är detta blogginlägg precis det riktiga för dig. Vi ger dig tips om hur du tar fram en bra bild för marknadsföringen av din bok.

Hur miljövänligt kan vi producera böcker?
I denna artikel beskriver vi vilka förändringar vi har implementerat i riktning mot en så hållbar bokproduktion som möjligt, vad vi arbetar med just nu samt vad vi kommer att förbättra i framtiden.

För att skapa ditt författarnamn som ett eget varumärke och öka din bokförsäljning, måste du arbeta aktivt med en marknadsföringsplan. Det är viktigt att du når ut till dina läsare och skapar en community online, men hur gör man? Ulrika Andersson på Awesome media är digital marknadsförare och ger dig tips om vad du bör tänka på.

I och med att vi spenderar mer tid hemma nu, använder författare tiden för att skriva. Detta innebar att bokutgivning genom BoD – Books on Demand ökade i mars månad med 35 % i jämförelse med förra året. Egenutgivarnas titlar blir också alltmer professionella, detta visade BoD:s undersökningen som genomfördes under hösten 2019.

Vi på BoD tillsammans med Travel Kollekt och Fantasiresor bad dig skicka dina bästa restips gällande Stockholm och södra Sverige. Vi tog emot fantastiska och intressanta insidertips och vill tacka alla deltagare. Här är våra vinnare!