Widgetshop


Väcker ditt fina bokomslag potentiella läsares intresse? Då är vägen till köpbeslut kort, om man med bara ett klick kommer direkt till boken i BoD Bokshop.

Med några få klick skapar du din iögonfallande widgetshop med information om din titel, som du kan lägga till på din webbsida för att leda intresserade läsare direkt till din bok i BoD Bokshop.

Du finner verktyget på startsidan i ditt myBoD-konto, där du själv anpassar hur din widget ska se ut genom att välja storlek, form och färg. Baserat på dina olika val och inställningar genereras en HTML-kod, som du tillämpar på önskad plats på din webbsida. 

Det bästa av allt är att försäljningen via BoD Bokshop ger dig 50 % högre honorar än försäljningen via andra distributionskanaler.

Förutom nedanstående information kan du även läsa mer om widgetshoppen i vårt blogginlägg.

Skapa din widgetshop med några få steg


Logga in på ditt konto i myBoD, klicka på Tjänster i menyn till vänster och sedan på Widgetshop. I översta fältet väljer du först i listan vilken titel du vill skapa din widgetshop för.

Du kan nu välja mellan tre olika varianter; en knapp:"268x40 px", en liten ruta:"300x260 px", eller en stor ruta:"300x525 px". Motsvarande representation visas omedelbart till höger.

  • Knappen är en enkel variant som helt enkelt bara visar texten "Till BoD Bokshop".
  • Den lilla rutan visar bokomslaget, titeln, författarnamnet, försäljningspriset, en länk "Provläs nu" och knappen "Till BoD Bokshop".
  • I den stora rutan läggs också en beskrivning till, i den mån widgetens mått (300x525 pixlar) tillåter det. 

Nu kan du justera färgen på din widgetshop, lägga till konturer och välja ett typsnitt med eller utan seriffer.
Om du vill spara anpassningar för framtida widgets, kan du klicka på knappen "Spara min layout". På så sätt kan du se till att flera titlar visas på samma sätt på din webbplats.

När du väl har färdigställt din widget enligt önskemål, skapas automatiskt en HTML-kod. Denna kod kopierar du och infogar den på önskat ställe på din webbsida och din nya widget med direktlänk till BoD Bokshop är klar.

 

När är din widgetshop tillgänglig för din titel?


Du kan endast hänvisa till titlar som redan finns i BoD Bokshop. Därför hittar du i widget-generatorn endast titlar som redan har hamnat i vår bokshop. På grund av tekniska skäl kan ibland registreringen av böckerna och speciellt e-böckerna bli lite försenade.  

TeKNKSKA DETALJER


Koden för widgetshoppen är HTML och Javascript. Koden kan bäddas in i HTML-koden på en internetsida och leder så till önskad visning.

Widgetshoppen på din egen webbsida


Koden måste infogas i källkoden på din egen webbplats. Integrationen beror på hur du har skapat din webbsida och med vilket program (t.ex. Jimdo, wix.com, IONOS etc.) eller vilket Content Management System som används (t.ex. Wordpress, Joomla, Drupal). Koden måste integreras som HTML-kod, byggsatsen eller CMS:et måste tillåta JavaScript för att den infogade widgeten ska visas korrekt för besökare på sidan.

myBoD-INLOGGNING.