MÄSSPAKET

Läsare, bokhandlare, bokbloggare och journalister besöker Bokmässan i Göteborg för att söka inspiration och nya kontakter, lära känna nya författare och dess böcker. Dra nytta av denna möjlighet och presentera din bok och dig som författare för en bred publik.

DITT DELTAGANDE PÅ BOKMÄSSAN

  • Din bok blir utställd i BoD:s monter
  • Inträdesbiljett för en dag till Bokmässan
  • Signering i vår monter under angiven tid av BoD
  • Försäljning av egna medtagna exemplar (beställda av författaren), om så önskas

Då antal platser är begränsade, blir Mässpaketet bindande först efter bekräftelse av BoD.  

 

Viktiga KRITERIER FÖR EN LYCKAD BOKMÄSSA

  • Professionellt tilltalande bokomslag, med författarnamn och titel
  • Felfri intressant baksidestext som väcker nyfikenhet
  • Att boken har klar målgrupp som den riktar sig till

MARKNADSFÖR DITT DELTAGANDE PÅ BOKMÄSSAN

Tala om för alla att du ska vara med på Bokmässan via dina kanaler i sociala medier. Ta gärna med egna exemplar av din bok (beställda av författaren) till försäljning. Försök att organisera träffar med dina läsare och vänner, så att de går hem med ett signerat exemplar av din bok. Om ditt mål är att sälja dina exemplar, skulle du eventuellt kunna planera ett attraktivt mäss-erbjudande, för att väcka uppmärksamhet kring din bok på Bokmässan. Det är då viktigt att du informera dina läsare om detta i förväg. Det ökar chansen till att få en bra försäljning under dagen. 

Låt dig även inspireras av andra på Bokmässan. Att träffa eller även boka tid med andra författare, lektörer, språkgranskare, skrivcoacher etc. kan stärka dig som författare och ditt skrivande. Det kan vara både lärorikt och motiverande att ha ett utbyte med andra i bokbranschen. 

myBoD-INLOGGNING.