Nyhetsarkiv

Du letar efter pressmeddelanden från BoD? Här finner du pressmeddelanden från 2013 och framåt.

Nyhetsarkiv 2019

20.03.2019

Starkt tillväxt i författar- och förlagsverksamheten

Digital publicering fortsätter att växa. År 2018 visade BoD tvåsiffrig omsättningstillväxt. Efterfrågan på print-on-demand-titlar inom bokbranschen ökade återigen betydligt, vilket resulterade i rekordproduktion. Denna blomstrande utveckling har lett till att BoD betalade ut 35,4% mer honorar till egenutgivarna i Sverige, i jämförelse med året innan.

Mer information

Nyhetsarkiv 2017

11.07.2017

Peo Bengtsson släpper diktsamlingen Bok för stjärnklara nätter

När den uppmärksammade författaren Peo Bengtsson släpper sin nya diktsamling Bok för stjärnklara nätter, väljer han att göra det som egenutgivare på BoD – Books on Demand. 

– Att skapa ett nära förhållande med mina läsare är både betydelsefullt och lustfyllt, säger Peo Bengtsson.

Mer information

Nyhetsarkiv 2016

23.03.2016

Framgångsrik podcast blir egenutgiven succébok

Ett stort eget nätverk och engagerade fans gör det idag möjligt för fler att nå försäljnings-framgångar med sina böcker utan att gå via ett förlag. Egenutgivning ökar både bland debutanter och etablerade författare, och ger även författarna nya möjligheter att interagera med sina läsare. Ett aktuellt exempel är succéboken Shoblainx, som publicerades i januari 2016 av trion bakom den hyllade humorpoden ”Tack för kaffet”, och som snabbt blev etta på Bokus topplista.

Mer information

Nyhetsarkiv 2014

2014-09-19

Vinnaren av Indie Book Awards är… 

Nu är juryn klar med sitt arbete att utse en vinnare av det nya bokpriset för egenutgivna författare – Indie Book Awards! Årets vinnare är den författare som har lyckats bäst när det gäller såväl innehåll och formgivning som med marknadsföring och försäljning av sin bok. Priset är − förutom äran − en kulturresa till Berlin. Även tvåan och trean belönas − med en fri bokutgivning på BoD. Vinnarna presenteras 28 september 2014 på Bok & Bibliotek i Göteborg.
Mer information


2014-02-18

Självpublicerad politisk thriller på bästsäljarlistan

Operation Scimitar handlar om terror och dess hot mot västvärlden ur ett fiktivt perspektiv. Boken, författad av pseudonymen Adrian Andersson, baseras på författarens personliga erfarenhet av krig och konflikt och beskriver ett skräckscenario. Manuskriftet refuserades av flera traditionella förlag och gavs slutligen ut via självpublicering. Nu ligger Operation Scimitar på Bokias top 10-lista och författaren Erik Lewin har valt att avslöja sin verkliga identitet.
Mer information


2014-01-16

Allt fler blir hobbyförfattare

Marknaden för självpublicering växer snabbt både i Europa och i Sverige och möjliggör för allt fler hobbyförfattare att förverkliga sina drömmar om utgivning. I en undersökning från Europas ledande självutgivningsbolag, BoD, uppger drygt två tredjedelar av författarna att det är tack vare självpubliceringsmöjligheten som de överhuvudtaget kunde ge ut sin första bok.
Mer information

Nyhetsarkiv 2013

2013-10-10

Självpublicerare nu även hos Google Play

BoD™– Books on Demand breddar distributionsnätet för självpublicerande författare: från och med nu finns över 17 000 BoD-e-böcker tillgängliga över näthandeln Google Play.
Mer information


2013-09-23

Självpublicering – en annorlunda utgivningsform

Istället för att vänta på att bli accepterad av ett förlag väljer allt fler författare att ge ut sina böcker själva. BoD™ – Books on Demand bidrar med ett seminarium om självpublicering under Bokmässan och presenterar tre framgångsrika författare som har publicerat sina böcker på egen hand.
Mer information


2013-08-29

Undersökning avslöjar drivkraften bakom självpublicering

Självpubliceringsföretaget BoD – Books on Demand genomför en undersökning som ska belysa europeiska egenutgivares motivation. Studien genomförs i Sverige och flera  andra länder i Europa och resultatet kommer att presenteras på världens största bokmässa, i Frankfurt i oktober.
Mer information


2013-06-25

Fler fördelar med självpublicering

Självpubliceringstjänsten BoD™ – Books on Demand, förnyar sina tjänster till författarnas fördel. Priset för den populäraste tjänsten, BoD Classic, sänks med 30 procent. Avgiften för datalagring av böckerna tas bort och författarens intäkter på e-böcker dubbleras.
Mer information


2013-04-24

Bokomslag hjälper egenutgivare

Att ha ett tilltalande bokomslag kan vara avgörande för att lyckas med försäljningen. Många författare saknar dock kunskapen att designa ett bokomslag. Självpubliceringstjänsten BoD™ – Books on Demand, som ger författare möjlighet till egenutgivning och ser till att böckerna når bokhandeln, har skapat omslagsmallar som gör det lättare för författaren att komma ut med sin bok.
Mer information


2013-03-04

Sonens cancer ledde till egenutgiven bok

Joel var bara 18 månader gammal när han drabbades av leukemi. Boken ”Carpe Diem – himlen får vänta” är skriven av Joels mamma, Gunilla Danielsson, och utgiven av självpubliceringstjänsten BoD™ – Books on Demand. BoD ser även till att böckerna når bokhandeln.
Mer information

myBoD-INLOGGNING.