Tryck från 1 exemplar
För högsta krav

Vi producerar dagligen mellan 10 000 och 20 000 olika böcker i vårt produktionscentrum. Tack vare de kunskaper vi tillägnat oss under årens gång är våra maskiner och processer optimalt anpassade till varandra och vi kan på så vis garantera ett stort utbud av utformningsmöjligheter och maximal tryckkvalitet med hög standard och snabba processer.

Högkvalitativt papper. FSC®-certifierat

Vi kan erbjuda dig papperssorterna vit 80 g och 90 g, krämfärgad i 80 g och 90 g, matt i 120 g och högglans i 200 g. Om din bok kommer att innehålla färgsidor rekommenderar vi tryckning på vitt papper, eftersom färgåtergivningen på så vis inte påverkas av pappersfärgen. Vårt högkvalitativa 120 g-papper i matt och 200 g-fotopapper ämnar sig utmärkt för fotoböcker.

Alla böcker som BoD producerar är FSC®-certifierade. Detta innebär att vi i en regelbunden process påvisar att vi uteslutande använder papper till vår bokproduktion som certifierats av FSC® (Forest Stewardship Council®) och att pappret härstammar från ett ansvarsfullt skogsbruk.

Flexibel integrering av färgsidor med fritt formatval

Tack vare ColorPlus kan ett valfritt antal färgsidor integreras i alla böcker – med fri placering, heltäckande tryck och i alla bokformat. Detta kan innebära tydliga kostnadsfördelar vid tryckning av böcker med färgsidor.

Standardtryck och Premiumtryck

Om din bok innehåller färgsidor kan du välja mellan Standardtryck och Premiumtryck. Standardtrycket gör det möjligt för dig att producera sidor med och utan färger, i valfri kombination, till ett lägre pris. Alternativet Premiumtryck är relevant för spiralbundna böcker, häften och för böcker med matt 120 g-papper och 200 g-högglanspapper, eller om du lägger stor vikt vid klara färger. I projektsträckan i myBoD väljer du tryckprocess.

Välj ditt bokformat helt fritt, i 1-millimeterssteg, mellan 10,8 x 17 cm och 21,6 x 29,7 cm.

Mjukband

Mjukband

Mjukbandets omslag, som kan tryckas både på utsidan och på insidan, består av en flexibel, ensidigt bestruken 250-g-kartong och dras över med en skyddslaminering som är valfritt glansig, matt eller strukturpräglad. Mjukbandet varmlimmas med sidolimning. Böcker med tryck på insidan av omslaget binds med ett PUR-lim.

Inbunden bok, kascherad

Bokens pärm täcks (kascheras) av ett 120 g starkt och bestruket omslagspapper i färg. En matt, glänsande eller strukturpräglad ytförädling skyddar mot nötning och fläckar. Ytterligare utformningsmöjligheter: kapitälband, läsband och valfri trådbindning.

Inbunden
Inbunden med skyddsomslag

Inbunden bok med skyddsomslag

Bokpärmarmen täcks av färgat efalinpapper, som kan tryckas i svart. Skyddsomslaget, som läggs runt bokpärmen, trycks i färg – även flikarna – och kan förses med en glansig, matt eller strukturpräglad skyddslaminering. Kapitälband och läsband ingår även i denna produkt samt valfri trådbindning.

Häfte

Häften är optimala för manuskript med få sidor och kan innehålla mellan 4 och 48 sidor – svartvita eller i färg. Om ditt häfte innehåller färgsidor måste hela inlagan i häftet av produktionstekniska skäl tryckas i färg. Färglösa sidor trycks härvid självklart i svartvitt.

Häfte
Spiralbunden

Spiralbunden bok

Spiralbindningen är speciellt praktisk tack vare möjligheten att slå upp boken och lämpar sig bra för t.ex. kokböcker, bruksanvisningar och notböcker. Omslaget tillverkas av 250-g-kartong och dras över med en matt, glansig eller strukturpräglad skyddslaminering. Den vita spiraltråden binder titlar med upp till 400 sidor.

Filöverföring

Du har olika möjligheter att överföra dina filer till oss:

A. Filuppladdning via myBoD

Du sparar tid genom att genomföra uppladdningsprocessen över vår webbsida, eftersom du kan genomföra filöverföringen online och oberoende av våra öppettider. En prefligh-mjukvara granskar dina filer och säkerställer att filerna uppfyller alla krav för en felfri tryckning. För överföringen av dina bokfiler över vår användarportal myBoD finns det två möjligheter:

PDF-filer

Om du redan har skapat färdiga PDF-filer kan du ladda upp dessa direkt över ditt myBoD-konto i ditt bestående bokprojekt. Var god och beakta att filerna inte får vara större än 500 MB.

B. Skicka in ett lagringsmedium

Som alternativ till en självständig uppladdning i myBoD kan du, om du bokar BoD Comfort, sända oss dina tryckfiler i Word- eller PDF-format på ett lagringsmedium såsom CD, DVD, USB-minne eller per e-post. 

C. FTP-uppladdning

Beroende på titelns volym har du möjlighet att överföra dina bokfiler genom ett individuellt BoD-FTP-webbgränssnitt. Du finner ytterligare information under Specialtjänster.

BILD OCH FÄRGHANTERING

För att få ett optimalt tryckresultat behöver bilder och färg anpassas. Ladda ner följande PDF-fil med information om hantering av bilder och färg.

PDF: Bild och färghantering

myBoD-INLOGGNING.