E-böcker: ger nya möjligheter

E-boken vinner allt fler marknadsandelar. Svara på den stigande efterfrågan på elektroniska böcker och utöka din titels tillgänglighet genom att erbjuda den både som tryckt bok och e-bok.  

Optimalt anpassad till alla relevanta bokhandlar och elektroniska läsenheter

Bokfilerna konverteras av BoD med högsta kvalitetsstandarder och fungerar på alla läsplattor såsom iPad, Sony Reader, Letto, Kindle etc. Vi konverterar i första hand till EPUB-format men vid komplexa titlar skapar vi mobi-filer för Amazon. För att uppnå bästa resultat på alla läsplattor ser vi till att specialfunktioner eller tilläggsinformation i EPUB-filen finns tillgängliga för t.ex. Apple, Amazon eller menyn i Adobe Digital Editions på datorn.

Försäljning med e-böcker

Lätt och effektivt: Genom att du väljer vår tjänst BoD Classic eller BoD Comfort får du en helhetslösning som innehåller allt från integrerad tryck- och e-bok-process till konvertering, produktion, listning och leverans av digitala pliktexemplar.

Top-villkor: Din förlagsvinst är 70 % av nettointäkten, konverteringen kostar endast 2,70 kr per sida, innehållande alla komplexa element såsom bilder och tabeller.

Försäljning och räckvidd för e-böcker

Räckvidd: Dina e-böcker distribueras i alla betydande svenska och internationella e-bokhandlar. Antalet partner och länder blir allt fler.

Kvalitetskontroll: BoD:s e-böcker kan återges optimalt på många läsplattor. Ett specialiserat team granskar varje titel. 

DRM för e-böcker

Säkerhet: BoD tar hand om DRM (Digital Rights Management) för dina titlar och garanterar att din titel säljs till det pris du bestämt samt att alla tekniska och juridiska krav uppfylls.

Redovisning: Vi sammanställer alla enskilda försäljningssteg i en översikt och betalar ut din förlagsvinst i kronor.

Förenkla leverans och avräkning med vår tjänst: ett avtal, en uppladdning, en avräkning, en valuta!

Tekniska krav

Om du har en större titelmängd och använder vår FTP-uppladdning accepterar vi även färdiga EPUB- eller mobi-filer. Dessa måste hålla gällande standarder och vara korrekt testade. Ta kontakt med oss innan vi bearbetar större mängder e-bok-filer automatiskt. Vi tar då stickprov för att kunna ge kvalificerad feedback och kunna säkra en störningsfri avveckling.

DRM – Digital Rights Management

Vi använder branschtypiska, hårda skyddsprocesser som garanterar att de e-böcker vi producerat endast kan sparas på ett visst antal elektroniska läsenheter. På så vis motsvarar vi de krav som olika återförsäljare har, som i sin tur ofta använder egna skyddsprocesser. På så vis kan det säkerställas att dina titlar skyddas från otillåtlig användning och piratkopior.

myBoD-INLOGGNING.