360 graders distribution

Print-on-demand-teknikens styrka ligger i möjligheten att kombinera produktion från 1 exemplar och ett brett distributionsnät. Vi listar inte endast dina titlar hos relevanta bokhandlar, utan ser även till att de levereras till kunderna omgående.  

Distribution-Infografik

Bokhandelsanslutning

Alla titlar som ges ut hos BoD registreras automatiskt hos Förlagssystem och Bokinfo. Därmed blir din titel tillgänglig i alla svenska stationära bokhandlar och i de flesta nätbokhandlar. Det enda som du själv behöver ta hand om är försändelsen av pliktexemplar.

Försändelser

BoD samarbetar med Förlagssystem. Beställningar som tas emot trycks, packas, och sänds till Förlagssystem som levererar böckerna till slutkunderna inom loppet av några få dagar. Vi erbjuder även dropshipping, vilket innebär att vi kan sända titlar direkt till kunder i förlagets namn med bifogad faktura från förlaget.

Tryck från 1 exemplar

Vi kan producera mindre och mellanstora upplagor, från 1 exemplar och sända dessa till dig, dina kunder eller distributörer. Den tekniska utvecklingen inom digitaltryck, som lett till en kostnadsoptimering, har gjort det ekonomiskt lönsamt att producera större upplagor, vilket tidigare endast var möjligt med offsettryck. Beroende på hur boken utformas kan det uppstå kostnadsfördelar med digitaltryck p.g.a. möjligheten till separat produktion och beräkning av färgsidor. Kostnaden för små upplagor kan du snabbt räkna ut med hjälp av vår Prisberäknare. Önskat antal exemplar kan du sedan enkelt beställa i ditt myBoD-konto.

Försäljning på världens största bokmarknad

Öka dina försäljningsmöjligheter genom att ge ut din bok på den internationella marknaden. Med BoD kan du ge ut din bok i Australien, USA, Kanada och Storbritannien! Din tryckta titel blir tillgänglig i relevanta nätbokhandlar och kan beställas i den stationära bokhandeln. Titlarna produceras av vår samarbetspartner Lightning Source och levereras av Ingram Book Company.

Våra tjänster. Dina fördelar

Vi anpassar formaten till de US-Inch-format som finns tillgänga och sänder titelinformation till vår samarbetspartner Lightning Source som trycker böckerna. Böckerna trycks på plats enligt beprövade kvalitetsstandarder – det sparar frakt- och tullkostnader. Försäljningen sker över den ledande bokdistributören Ingram Book Company. Därmed blir din titel tillgänglig i den stationära bokhandeln och hos de viktigaste engelsspråkiga nätbokhandlarna som t.ex. amazon.com och booksamillion.com i Australien, USA, Kanada och Storbritannien.

Vi tar hand om avräkningen av avansen i AUD, US dollar och brittiska pund och betalar ut avansen i svenska kronor i överensstämmelse med den aktuella kursen på avräkningsdagen.

Villkor

Du väljer själv avans i US dollar och brittiska pund. Produktionskostnaden ligger på samma nivå som de svenska och räknas om i AUD, US dollar och brittiska pund. Liksom i Sverige gäller bokhandelsrabatten på 45 %. Förutsättningen för internationell försäljning är att titeln samtidigt distribueras på den svenska marknaden via BoD.

myBoD-INLOGGNING.