Utvandrarna från Ersmark

Utvandrarna från Ersmark

De som for och de som återvände Andra reviderade utgåvan

Lennart Kågedal

Historia & biografier

ePUB

10,3 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180579483

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 04.03.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
45,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Ett åttiotal personer utvandrade från Ersmark, Skellefteå, under tiden fram till andra världskriget. Många av dem hamnade i byggnadsindustrin i Evanston, nu en stadsdel i Chicago. Personen näst längst till höger på omslagsfotot är Anton Bjursell, som i början av 1900-talet arbetade på ett tegelbruk i Evanston. I boken ges en bakgrund för utvandrarna och information om deras och deras ättlingars liv i det nya landet.
Lennart Kågedal

Lennart Kågedal

Jag är född och uppvuxen i Ersmark och har arbetat som kemist och projektledare på företag i Uppsala. I 60-årsåldern började jag släktforska och efterhand kom jag att få information samlad inte bara om närmaste släkten utan även om folket i Ersmark i allmänhet. Det ledde till kunskap om utvandrare som jag nu utvidgat. Framför allt har jag försökt ta reda på hur det gick för dem som lämnade den västerbottniska byn för att söka sin lycka på annat håll i världen.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite