Karate
Populär

Karate

tomma handens väg

Jari Markkanen

Trend, hälsa & träning

ePUB

9,8 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180804165

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 18.04.2023

Språk: Svenska

Betyg::
0%
55,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Karate - tomma handens väg är författarens personliga sammanfattning av hans erfarenheter av den kampkonsten sedan 1975. Författaren utgår från att katan är densamma som karate och att kumite och andra sätt att träna endast är kompletteringar. Författaren presenterar sin egen kata och visar hur karateutövare kan anpassa den kampkonsten efter sina förutsättningar så att den blir en naturlig del av deras vardagliga liv. Boken berättar också om de första mästarna på Okinawa på 1800-talet och karatens utveckling fram till nutid med fokus på Shotokans grundare, Gichin Funakoshi, vars funderingar om karate är aktuella än i dag.
Jari Markkanen

Jari Markkanen

Jari Markkanen började träna karate i mitten av 1970-talet och har sedan dess strävat efter att fördjupa sina kunskaper i den kampkonsten. Han har tränat i olika föreningar men också mycket på egen hand. Han innehar svart bälte i karate.
Han föddes i Borås 1952 och bor med sin familj i Lund. Efter examen på Journalisthögskolan i Göteborg i början 1980-talet jobbade han som journalist på olika tidningar.
När han gick i pension våren 2019 började han skriva om sina erfarenheter av kataträningen och om sitt förhållande till sin förebild, mästaren Gichin Funakoshi, som utvecklade stilen Shotokan i Tokyo på 1930-talet.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite