Ett skattesystem för Sverige i en global värld

Ett skattesystem för Sverige i en global värld

Åsa Hansson

Ekonomi & ledarskap

ePUB

2,1 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789188637802

Förlag: SNS Förlag

Utgivningsdatum: 04.05.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
35,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Drygt trettio år har gått sedan den senaste genomgripande skattereformen i Sverige genomfördes åren 1990-91. Mycket har hänt sedan dess, både med skattesystemet och med världen vi lever i.

I Ett skattesystem för Sverige i en global värld sammanfattar skatteforskaren Åsa Hansson de totalt 13 rapporter som givits ut inom ramen för SNS forskningsprojekt Skatter i en globaliserad värld. Förutom en översikt av det svenska skattesystemet i internationell jämförelse har rapporterna behandlat skatt på arbete, konsumtion, företag och företagande, bostäder, energi, klimat och miljö samt på vilken nivå - statlig, regional eller kommunal - det är lämpligt att ta ut skatten. Åsa Hansson värderar dessa rapporters analyser och förslag till skattereformer. Hon kompletterar med andra forskningsresultat och drar upp riktlinjer för förslag till övergripande reformer som förbättrar det svenska skattesystemet, gör det mer förenligt med den värld vi lever i samt ökar svensk konkurrenskraft.
Åsa Hansson

Åsa Hansson

Åsa Hansson är docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite