En sorts handbok

En sorts handbok

Idéer, insikter och verktyg samlade under ett liv

Christer Hjorth

Vägledning och juridik

ePUB

3,9 MB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789179699956

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 31.03.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
15,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Här berättar författaren om idéer, teorier och metoder som han själv har haft stor nytta av under sitt liv, både i och utanför arbetet. Boken handlar om sådant som lärande, tänkande, kreativitet, lyssnande, människosyn, visioner och minne. Den handlar om genvägar och om de verktyg som han funnit ovärderliga och som på många sätt har förenklat och underlättat tillvaron för honom själv.

I varje kapitel försöker författaren besvara en konkret fråga, och den frågan har också fått bli kapitelrubrik. Det är därför lätt för läsaren ska välja de frågor hon eller han är intresserad av och att använda boken som en sorts handbok.

För en läsare som vill utveckla sina egna allmänna förmågor och färdigheter kan den här boken bli till en guldgruva.
Christer Hjorth

Christer Hjorth

Säger en persons yrke någonting om vem han eller hon är? I så fall kan nämnas att författaren till den här boken är en person som tillbringat hela sitt yrkesliv inom så kallad offentlig verksamhet (som förvaltningschef, rektor, studierektor och lärare, nu nämnt i omvänd kronologisk ordning).

Eller är det mer relevant att redogöra för vad personen har valt att ägna sig åt utanför sitt yrkesliv? Men en sådan lista kan lätt bli oöverskådligt lång. Och om man då gör ett urval, är det frestande att bara ta med det som passar in i sammanhanget. Det skulle alltså kunna stå här att författaren i hela sitt liv varit intresserad av iakttagande, reflekterande, läsande, lärande, skrivande. Och det vore väl i och för sig inte direkt osant. Men det skulle definitivt inte ge en allsidig och objektiv bild.

Så ett betydligt bättre alternativ, om man nu vill veta vem författaren är, det är att ta del av innehållet i EN SORTS HANDBOK. De idéer, teorier och metoder som beskrivs i boken ger även en bild av författaren.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite