Brödlösudden

Brödlösudden

Skog och Gammelhemmet

Edith Hult

Historia & biografier

Mjukband

206 sidor

ISBN-13: 9789180270267

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 09.04.2022

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
190,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Vad döljer sig bakom skylten Brödlösudden?
Historien börjar med Fader okänd i kyrkboken och kunde ha slutat där om inte olika omständigheter ledde till att Hultsläkten kom att rota sig här.

Berättelserna om släktgårdarna är en gåva till kommande generationer att berätta om för sina efterkommande. Det är ett axplock av drygt tvåhundra år i Lombäckens by utanför Boden med beskrivningar av släktgårdar, släktskap, personligheter och personliga berättelser som jag tror kan vara av intresse för många, även utanför släkten Hult.

Det här utspelades på den tiden då man inte kramades offentligt, men man tog i hand. Man sa inte heller att man älskade varandra, men nog fanns det känslor.

Brödlösudden och de andra släktgårdarna finns kvar men endast en gård bebos av släkten. Jag tillhör den sjätte generationen Hult och är uppvuxen på Brödlösudden så historien slutar inte här. Den har bara börjat.
Edith Hult

Edith Hult

Jag är uppvuxen i en liten by i Norrbotten, Lombäcken, som ligger utanför Boden. Mina föräldrar var jordbrukare på en gård som kallades Brödlösudden.

Min egen barndom är invävd i berättelsen, utan avsikt att göra upp med mitt förflutna och ställa någon till svars för sina handlingar.

Att bevara berättelserna till eftervärlden är huvudmålet med denna släktkrönika. De flesta informanter finns inte kvar men genom att dokumentera dem så kan de leva vidare.

Att gräva där du står är ett känt uttryck och det är precis vad jag har gjort. Jag står nu på historisk mark och gräver bland rötterna. Men jag har varit försiktig och bara krafsat på ytan då jag inte klarar av att hantera mängden av allt material som finns.

Ibland har jag hittat stickspår och gångar som helst ska vara orörda och falla i glömska. Det gäller att vara försiktig med rötterna så att själva växten kan växa sig fri i dagsljuset.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite