Blåbärslandet

Blåbärslandet

Jämställdhet - Språkbyte och identitet

Beata Lassila , Maria Arvidson

Romaner & noveller

Mjukband

372 sidor

ISBN-13: 9789198728606

Förlag: Arvidsons Alltjänst/Arvidson Förlag

Utgivningsdatum: 29.08.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
220,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Året 1968 kom jag till Sverige liksom många finländska invandrare som sökte bättre utkomstmöjligheter i det nya landet. Sverige hade brist på arbetskraft.
Jag kom inte för att söka jobb utan jag skulle gifta mig här. Många av oss unga fruar drömde om en familj och om ett vackert hem tillsammans med vår make och våra blivande barn. Makens karriär var viktigare än vår. Vi fick huvudansvaret för hem och barn. Innerst inne fanns en känsla av osäkerhet.
Tänk om vi skulle bli ensamma med våra barn. Hur skulle vi klara oss då?

Blåbärslandet handlar om en ung kvinna som kommer från Finland till Sverige 1968, en kvinna som fick kämpa för sitt språk och för sin identitet. Hon sökte acceptans för den person hon var och hon sörjde för mina barns skull när de trakasserades i skolan. Beata fick ta avstånd från sitt kulturarv och sitt språk och upplevde att hon inte hade riktigt samma anseende som en svensk mamma hade.
Beata Lassila

Beata Lassila

Författaren har examen i nordiska språk, litteratur- och konstvetenskap och har arbetat som högstadielärare och specialpedagog.

Maria Arvidson

Maria Arvidson

Maria Arvidson driver Arvidson Förlag tillsammans med sin man Thomas och dottern Linnéa. Förlaget startades i juli 2021 och så här långt givit ut fyra manus. Ytterligare sex utgivningar är planerade under 2022.

Maria är även författare och gav i september 2020 ut romanen "Låt Havet läka dina Sår" och är nu höstaktuell med boken "Det fladdrar i Livets gardin - Ett personligt porträtt av och med Olle Ohlsson"

Maria skriver även på sin andra roman, "Och låt Fjällen trösta din Själ", en fristående fortsättning på debutromanen.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite