Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Ett bett i mitt hjärta
Jarlvik, Yvonne
Mjukband
128 Sidor
ISBN 978-91-7785-340-4
SEK 100,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Ett bett i mitt hjärta

Tvingas välja att överge, sakna, bevara i hjärtats ljusa del och mörka.
Diktsvit om en läkares iakttagelser och reflektioner över patientmöten och andra möten under många år. Min inlaga i vårdkris-debatten skulle man kunna kalla den. Men det låter ju så tråkigt. En kärleksförklaring är det också. Det är ett så underbart yrke. Läkare, vårdgivare. Men också krävande. Tyvärr slutar så många fler än jag i förtid, av hälsoskäl. Sjuksköterskor framför allt. Stressrelaterade sjukdomar och utmattningssyndrom bland de anställda, är alltför vanliga. Det kan inte fortsätta så. Det behövs arbetsro, flera händer och sängar. Möjlighet till bra möten.
Till alla som arbetar inom vården. Men även till många andra. Det är så allmänmänskligt. Nästan alla har varit patient någon gång, eller närstående och undrat vad läkaren tänker. Såhär tänkte jag. Varsågod!

Yvonne Jarlvik

Yvonne Jarlvik är född 1956 i Stockholm och läkarutbildad vid Karolinska institutet. Hon har arbetat som Distriktsläkare, Husläkare, Hemsjukvårdsläkare och med Palliativ medicin på bland annat Hospice. Sedan 1984 är hon bosatt i Göteborg. Hon har alltid parallellt med läkaryrket skrivit reflekterande dagböcker. Detta är hennes debutbok.

myBoD-INLOGGNING.