Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Undervisandets Glädje
PEDERSEN, SVEND
Mjukband
144 Sidor
ISBN 978-91-7785-408-1
SEK 229,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Undervisandets Glädje

Svend Pedersen tar i sin bok Undervisandets glädje upp vikten för en undervisande lärare i skolan att komma till tals med eleverna.

Undervisandets glädje är en stimulerande och intresseväckande läsning där Svend Pedersen med hjälp av exempel och minnen från undervisning under flera decennier beskriver dels sin egen väg mot att utveckla en djupare förståelse för undervisning, dels hur systematisk forskning fick en mer framskjuten plats i svensk utbildning av lärare i naturvetenskapliga ämnen.

SVEND PEDERSEN

Svend Pedersen, tidigare universitetslektor i naturvetenskapsämnenas didaktik och lärarutbildare vid Lärarhögskolan i Stockholm.

Under senare delen av 1970-talet tog Svend Pedersen initiativ till att forskning inom naturvetenskapsämnenas didaktik fördes in i kursplaner inom lärarutbildningen. Han höll också kurser med ämnesdidaktiskt innehåll som såväl lärare inom grund- och gymnasieskolan som lärarutbildare gick. De fick på så sätt sin första introduktion till forskning inom lärarutbildning. Arbetet med dessa kurserna i kombination med egna studier och samarbeten med den vanliga skolan ledde i början av 1990-talet till att Svend Pedersen disputerade med en doktorsavhandling i pedagogik med klar inriktning mot naturvetenskapsämnenas didaktik.

År 2005 instiftade Lärarhögskolan i Stockholm, nu mera Stockholms universitet, ett pris i hans namn Svend Pedersen Lecture Award. Priset delas årligen ut till en forskare inom matematikämnets didaktik eller naturvetenskapsämnenas didaktik som lämnat ett stor och bestående bidrag till forskning inom detta fält.

myBoD-INLOGGNING.