Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Religion och livsfrågor i radio och TV
Larsson, Rune
Mjukband
204 Sidor
ISBN 978-91-7699-884-7
SEK 150,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Religion och livsfrågor i radio och TV

Religion och livsfrågor i radio och TV ger ett smakprov på författarens bidrag i ett större forskningsprojekt under 1980-talet. Läs om morgonandakterna som anmäldes till Radionämnden för att de tog aktuella politiska frågor, omdebatterade magasinsprogram som både speglade och ifrågasatte religionen i samhället. De religiösa nyheterna som mest lyfte fram skandalerna och den ibland påtagliga spänningen mellan kyrkor och radioföretag. Mycket har hänt sedan 1980-talet men mycket är sig likt i en tid där religionen åter blivit aktuell i det offentliga samtalet.
En hel del har publicerats tidigare men några av bidragen publiceras här för första gången. Allt har genomgått en lättare revision i syfte att göra texten lättare att läsa så här på lite distans.

Rune Larsson

Rune Larsson (f 1934) har arbetat som universitetslektor vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet med huvudsaklig inriktning på religionspedagogik. Han var i många år direktor för det nationella nätverket Religionspedagogiskt idéforum, och har även verkat som översättare och författare. Dessutom har han varit varit aktiv lokalpolitiker för L under många år liksom engagerad på en rad poster i nuvarande Equmeniakyrkan, lokalt, regionalt och nationellt.

myBoD-INLOGGNING.