Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Religion och livsfrågor i radio och TV
Larsson, Rune
Mjukband
204 Sidor
ISBN 978-91-7699-884-7
SEK 150,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Religion och livsfrågor i radio och TV

Religion och livsfrågor i radio och TV ger ett smakprov på författarens bidrag i ett större forskningsprojekt under 1980-talet. Läs om morgonandakterna som anmäldes till Radionämnden för att de tog aktuella politiska frågor, omdebatterade magasinsprogram som både speglade och ifrågasatte religionen i samhället. De religiösa nyheterna som mest lyfte fram skandalerna och den ibland påtagliga spänningen mellan kyrkor och radioföretag. Mycket har hänt sedan 1980-talet men mycket är sig likt i en tid där religionen åter blivit aktuell i det offentliga samtalet.
En hel del har publicerats tidigare men några av bidragen publiceras här för första gången. Allt har genomgått en lättare revision i syfte att göra texten lättare att läsa så här på lite distans.

Rune Larsson

Rune Larsson, tidigare lektor vid CTR vid Lunds universitet med inriktning på religionspedagogik. Under senare år med fokus på kyrkornas undervisning, församlingspedagogiken. Mångårig redaktör för Religionspedagogisk tidskrift. Bland nyare publikationer kan nämnas Religion och livsfrågor i radio och TV (2018), handboken i religionspedagogik, Samtal vid brunnar (2009) samt översättningen av Thomas Groome, Kommer det att finnas tro? (2015).

Fler titlar av författaren

myBoD-INLOGGNING.