Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Grekisk sallad
Lidén, Gunnar
Mjukband
184 Sidor
ISBN 978-91-7699-605-8
SEK 120,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Grekisk sallad

Teckningarna och texterna i Grekisk Sallad är ingredienser ur den grekiska vardagen som har blivit en blandning av intryck och reflektioner under åren 2012-2014.
Inget är lagom i Grekland, allt är väldigt mycket och intrycken har mera färg och kontraster än i Värmland. Jag sparar på näthinnan och tecknar intrycken som skisser. Från teckningen kommer texten med reflektionen om likheter och skillnader mellan livet vid Medelhavet och livet uppe i norr. Orden och bilden går i varandra. Det blir en blandning, en Grekisk Sallad.

Gunnar Lidén

Gunnar Lidén är född 1950, är värmlänning och bosatt i Karlstad. Att rita har varit ett vardagligt uttryckssätt sedan barnsben. Skrivandet blev viktigt efter tonåren när det blev nödvändigt att formulera sig inför andra. Arbetet som präst i Svenska Kyrkan innebar att den muntliga framställningen blev en central del i det dagliga arbetet. Sex år i Grekland har satt spår i både synsätt och diktning. Landet i sydöstra Europa har många gånger sett flyktingar komma och gå, sett ekonomin gå upp och ner. Svängningarna är stora i länderna vid Medelhavet medan livet i Värmland har varit ganska lagom. Under åren i Grekland har flera av dikterna fått en ny innebörd genom den kris som landet och människor har genomgått sedan Greklands skuldbörda har tyngt vardagen ner till asfalten.

Fler titlar av författaren

myBoD-INLOGGNING.