Tillbaka till översikten

Plats 1

8
Stjärnbeströdda ängar i evigt ljus
Scott, Dick
Mjukband
104 Sidor
ISBN 978-91-7699-575-4
SEK 149,00
inkl. moms exkl. leverans
  • Beskrivning
  • Författare
  • Recensioner (0)

Stjärnbeströdda ängar i evigt ljus

Stjärnbeströdda ängar i evigt ljus är Dick Scotts fjärde lyrikbok. Den förstärker grundtonen av existentialism och längtan efter att ta språnget mot det okända. Hans poesi är visionär och ljus, orden leder tankarna till vikten av att välja kärlek i tanke ord och handling. Det är lyrik som stundtals traskar in på aforismens och naturens marker.

Dick Scott

Dick Scott har många strängar på sin lyra och är bland annat musiker, låtskrivare, textförfattare och poet samt sysslar även med friskvård/healing. Han debuterade med diktsamlingen Skymningsljus 1996 och har därefter gett ut Gryningsljus 2006 och Hjärtats Väg 2012. Inom musikens värld debuterade han med LP:n Dont Go 1991 och har därefter gett ut CD:n Dreamland 1996 och singeln Måne 2000. Dicks vision är som följer:
I mina ord och min musik vill jag spegla människans djupare behov av enhet och sökande efter en helhet som tyvärr ofta bortträngs i vårt dagliga liv. Jag vill visa på möjligheten till en varaktigare lycka än vad som nu tycks vara möjligt och därmed skapa hopp och tro på våra inre resurser och möjligheter som de unika individer vi är i vår stund på jorden. Vi behöver alla känna gemenskap men även få möjligheter att pröva våra vingar.

myBoD-INLOGGNING.