BoD:s undersökningar i egenutgivning

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att ge ut egna böcker. Tack vara egenutgivning kan alla som vill ge ut egna böcker och e-böcker i bokhandeln utan förlag.

 

Europeisk Egenutgivningsstudie 2016

Författare som publicerar sina egna böcker har etablerat sig i hela Europa och det innebär mycket mer än bara en hobby för författarna. Egenutgivarna använder målmedvetet den lätta tillgången till bokmarknaden och den kreativa friheten i sitt arbete, och detta sker med professionella ambitioner.

Dessa är bara några av resultaten från "Europeisk Egenutgivningsstudie 2016" utförd av BoD - Books on Demand. Med nästan 5 500 författare från sju länder är studien den största undersökningen angående egenutgivning i Europa. För första gången blev även läsare och bokhandlare rådfrågade som en del av studien. 

Ytterligare information om studien 2016.

 

 

Tidigare undersökningar

 

För att få reda på mer om författares motivation och perspektiv genomförde BoD år 2013 den första internationella undersökningen i egenutgivning. Över 1 700 egenutgivare från Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Schweiz deltog i undersökningen. Resultatet visade att europeiska författare intresserade sig allt mer för att ge ut böcker själva. Under år 2014 genomfördes den mest omfattande undersökningen inom egenutgivning i Europa med över 2 700 deltagare från de ovan nämnda länderna. Undersökningen visade att författare hade ett allt större ekonomiskt intresse av att ge ut sina böcker och att de satsade mycket på professionell bokutformning och marknadsföring.

Undersökningen från 2013 finns tillgänglig på engelska och kan laddas ner här. Undersökningen från 2014 finns endast tillgänglig på tyska. Om du är intresserad av denna undersökning är du välkommen att höra av dig till oss.

Ladda ner undersökning

myBoD-INLOGGNING.