Smarta indieförfattare på Bok & Bibliotek

Självpublicering – en annorlunda utgivningsform

2013-09-23

Istället för att vänta på att bli accepterad av ett förlag väljer allt fler författare att ge ut sina böcker själva. BoD™ – Books on Demand bidrar med ett seminarium om självpublicering under Bokmässan och presenterar tre framgångsrika författare som har publicerat sina böcker på egen hand.

Vi känner alla till E. L. James med den bestsäljande trilogin ”Shades of Grey” men endast få känner till att författarinnan påbörjade sin författarkarriär som självpublicerande författare, eller så kallad indieförfattare.

Lördagen den 28 september klockan 11.30 bjuder självpubliceringstjänsten BoD™ – Books on Demand in till ett seminarium på Bokmässan i Göteborg (plats: Molnets scen, G02:16). Författarna Tia Jumbe, Sara Önnebo och Gunilla Danielsson har valt självpublicering och kommer att medverka i seminariet. Maria Bengs, ansvarig för BoD i Sverige, modererar.

Böckerna som dessa författare har gett ut är allt ifrån barn- och ungdomsböcker till fackböcker samt biografi- och självhjälpsböcker. Ämnen som behandlas under seminariet är bl.a. hur man går till väga när man skapar och publicerar en bok själv eller hur man marknadsför boken för att nå ut till läsarna. Författarna kommer att bidra med tips och egna erfarenheter.

Självpublicering innebär att författaren har möjlighet att snabbt och förmånligt kunna publicera sin bok både som tryckt och e-bok, därtill behåller författaren full kontroll över bokens innehåll och utformning. Eftersom böckerna trycks först på beställning, med så kallad print-on-demand-teknik, tar författaren heller ingen finansiell risk. Inte endast hobby-författare anlitar självpublicering, även etablerade författare har insett fördelarna med självpublicering.

– Det är smart, modernt och miljöanpassat att ge ut boken själv. Dessutom bestämmer jag genom självpublicering över allt ifrån innehåll och utformning till tidpunkt för utgivningen, vilket känns väldigt bra, säger Tia Jumbe som gett ut böckerna ”Handbok för Makalösa Mammor och Pappor” och ”Vad vill du egentligen? – Skapa din bästa framtid”, den senare tillsammans med Jaana Lindström.

Författarna samt representanter från BoD finns direkt efter seminariet i BoD:s monter (A02:62) för att svara på frågor kring självpublicering och print-on-demand. Under lördagen och söndagen bjuder BoD på olika författartillställningar, där besökare har möjlighet att lära känna skickliga författare som publicerat sina böcker med BoD.

Tia Jumbe som gett ut böckerna ”Handbok för Makalösa Mammor och Pappor” och ”Vad vill du egentligen? – Skapa din bästa framtid”, den senare tillsammans med Jaana Lindström som även tagit bilden.

Om BoD™:
Books on Demand är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en pionjär inom egenutgivning. Sedan 1997 är BoD plattformen för numera över 27 000 författare som själva vill stå för utgivningen av sina böcker, såväl tryckta böcker som e-böcker, samt partnern för mer än 1 700 förlag. Varje författare bestämmer själv över innehåll, formgivning och pris. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga i alla traditionella bokhandlar, nätbokhandlar och i ett stort antal e-bokhandlar. Vid behov ger BoD även professionell hjälp och rådgivning. BoD-kunder kan snabbt och enkelt stiga in i författarvärlden samt ge ut sin bok oberoende och utan risk. Ytterligare information finns på www.bod.se.

Presskontakt:
BoD − Books on Demand
Vera Wunderlich
Tel.: 08-463 10 97
E-post: vera.wunderlich@bod.se
URL: www.bod.se

myBoD-INLOGGNING.