Peo Bengtsson släpper diktsamlingen Bok för stjärnklara nätter  

2017-07-11

När den uppmärksammade författaren Peo Bengtsson släpper sin nya diktsamling Bok för stjärnklara nätter, väljer han att göra det som egenutgivare på BoD – Books on Demand.
– Att skapa ett nära förhållande med mina läsare är både betydelsefullt och lustfyllt, säger Peo Bengtsson.

Peo Bengtsson har en bakgrund som musiker i bandet Mazarine Street. 2010 startade han bloggen Stockholm under ytan, med kortnoveller som snabbt fick en bred och trogen publik. Sedan debutromanen Mannen utan ryggrad 2012 har han publicerat fyra moderna relationsromaner som alla blivit mycket framgångsrika. I år är han aktuell med romanen Min bästa väns fru

Bok för stjärnklara nätter är Peo Bengtssons första diktsamling. Att han denna gång har valt egenutgivning är att han anser att lyrik är så personligt och bäst kommer till sin rätt när författaren har kontroll över hela utgivningsprocessen. Han har valt att inte ge ut diktsamlingen som e-bok eftersom han anser att lyrik ska upplevas på papper. 

– Egenutgivning ger möjligheten att förverkliga min egen inre bild av hur boken skulle bli, från början till slut, både vad det gäller innehåll, format och utseende. Jag behöver heller inte ta hänsyn till utgivningscyklerna som råder, utan kan släppa texten när den är mogen för det, säger Peo Bengtsson. 

Med hjälp av väl genomtänkt marknadsföring och ett stort personligt engagemang har Peo Bengtsson byggt upp en bred läsarkrets. Han använder sociala medier aktivt och planerat, som Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram och sin blogg. Peo har även medverkat i olika tv-program och intervjuer i tidningar och bloggar. 

– Anledningarna till att både debutanter och etablerade författare ofta väljer egenutgivning framför bokförlag är för att man själv vill ha kontroll över sina rättigheter och sin marknadsföring. Det är viktigt för författarna att själva kunna styra utgivningsprocessen och att ha möjligheten att kunna interagera med sina läsare. Vi ser att allt fler etablerade författare, som Peo Bengtsson, välja egenutgivning för några eller för alla sina bokprojekt, säger Linda Reumann, marknadsansvarig på BoD –Books on Demand. 


Peo Bengtsson
Peo Bengtsson är född 1971 i Halmstad, men bosatt i Birkastan i Stockholm. 2010 startade han den litterära bloggen Stockholm Under Ytan. Romaner: Mannen utan ryggrad (2012), Kärleken passerade här en gång (2013) Så länge du är min syster (2014) Att vara Frank (2016) Min bästa väns fru (2017). Bok för stjärnklara nätter är hans första lyriksamling.
 

Fotograf: Sofia Åkerstedt Rosendahl 


Läs här vidare:

Succéförfattare satsar på egenutgivning

 

Om BoD™:
BoD – Books on Demand är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en pionjär inom egenutgivning. Sedan 1997 är BoD plattformen för numera över 35 000 författare som själva vill stå för utgivningen av sina böcker, såväl tryckta böcker som e-böcker, samt partnern för över 2 000 förlag. Varje författare bestämmer själv över innehåll, formgivning och pris. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga i alla traditionella bokhandlar, nätbokhandlar och i ett stort antal e-bokhandlar utan någon minsta upplaga. Vid behov ger BoD även professionell hjälp och rådgivning och erbjuder förutom bokutgivning författarna flera tjänster som korrekturläsning, språkgranskning och design av både omslag och inlaga. Efter utgivningen kan författare även köpa till tjänster för marknadsföring för att skapa uppmärksamhet kring sin bok. BoD-kunder kan snabbt och enkelt stiga in i författarvärlden samt ge ut sin bok oberoende och utan risk. Ytterligare information finns på www.bod.se.

 

Presskontakt:
BoD − Books on Demand
Linda Reumann
Tel.: 08-120 66 120
E-post: linda.reumann@bod.se
URL: www.bod.se

myBoD-INLOGGNING.