Ge-ut-e-bok

Vill du gärna ge ut din egen e-bok?

Vill du gärna

ge ut din egen e-bok?

myBoD

Din bok och e-bok

Olika möjligheter

Hos BoD kan du välja mellan olika vägar för att ge ut din bok och e-bok: Antingen med tjänsten BoD Classic eller med BoD Comfort som innehåller utgivning av både tryckt bok och e-bok. Det är inte möjligt att bara ge ut din bok som endast e-bok. Med BoD publicerar du din bok och e-bok med ISBN. Vi på BoD konverterar PDF-filerna till en e-bok. Om du väljer BoD Classic får du både tryckt bok och e-bok för bara 799 kr. Så utvidgar du din läsarkrets och drar fördel av BoD:s stora distributionsnätverk. Vid val av tjänsten BoD Comfort har du även en projektpartner till hands, som leder dig genom bokprojektet.
Tjänster

Tjänster

En heltäckande lösning

När vi har tagit emot dina PDF-filer konverterar vi dessa. Våra e-boksexperter kontrollerar din bok på de vanligaste läsplattorna för att säkerställa att allt är korrekt. Därefter katalogiseras din e-bok hos våra samarbetspartner såsom Elib, Amazon, iBooks, Google Play, Skoobe, Readfy, Apple, Amazon, Overdrive och Kobo (m.fl.). Om du så önskar kan vi även frige din titel för e-boksutlån, för ännu bättre synlighet. För varje såld e-bok erhåller du 70 % av nettointäkterna i bokhandeln och 80 % av nettointäkterna i BoD Bokshop. Förbeställning och priskampanj är möjligt.

Omfattande distribution

BoD säkerställer att boken är tillgänglig som e-bok och tryckt bok, om så önskas, i de flesta bokhandlar, nätbokhandlar och bibliotek, både i Sverige och internationellt. För varje såld bok får du ett författarhonorar, som du själv bestämmer tillsammans med försäljningspriset.
Några av våra samarbetspartner och bokhandlar.
Kopieringsskydd

Kopieringsskydd

Säkerställa rättigheterna

Som BoD-författare kan du vid utgivning av din e-bok själv välja vilket slags kopieringsskydd din bok ska ha. Du kan välja bland ”hårt” och ”mjukt” DRM eller välja bort kopieringsskyddet helt. För att säkerställa författarnas upphovsrätt arbetar BoD jämt mot illegala kopior av e-böcker genom att dagligen testa de viktigaste sidorna för digital piratkopiering och vi efterlyser ständigt nya webbsidor med olagliga nerladdningslänkar. Rättskränkningar efterföljs snabbt och konsekvent.

E-boksutlåning

Det ligger i dina händer

Det finns två modeller för e-boksutlåning: Den klassiska utlåningen i bibliotek och nyare abonnemangstjänster. Med den klassiska modellen säljs din e-bok till biblioteken tillsammans med din trycka bok och kan utlånas till en person åt gången. Författarna erhåller sitt honorar som vanligt. Du väljer själv om din e-bok ska finnas tillgänglig i abonnemangstjänsterna eller inte. Du kan även välja att lägga till e-boksutlånet i efterhand när boken redan har publicerats.

Ge ut din bok och e-bok!

Skapa ditt eget konto i myBoD, vår kostnadsfria användarportal, där du enkelt och snabbt kan skapa din egen bok och e-bok. Tillsammans med färdiga Word-formatmallar och easyCover, verktyget för omslagsgestaltning, skapar du din bok och e-bok professionellt, snabbt och enkelt.

BoD-Nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev

De bästa tipsen

Är du nyfiken på hur egenutgivning med BoD fungerar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som innehåller många tips, råd och information angående bokutformning, bokutgivning och marknadsföring.
Är du nyfiken på hur egenutgivning med BoD fungerar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev s...
BoD-Författartjänster

Författartjänster för profesionella böcker

Bokdesign & språkgranskning

Har du skrivit en bok och undrar vad som händer härnäst? Med BoD:s författartjänster kombinerar du tjänster som gör att din bok blir en framgång.
Har du skrivit en bok och undrar vad som händer härnäst? Med BoD:s författartjänster ...

Varför BoD är annorlunda

Tempo och kvalitet

Vårt print-on-demand-tryckeri producerar fantastiska böcker med ett enastående högt tempo. Våra böcker produceras och skickas bara inom några dagar, efter att vi har mottagit en beställning.

Fördelaktiga honorar

För varje tryckt bok och e-bok som säljs över bokhandeln får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. Du bestämmer själv ditt honorar vid prissättningen av din bok och e-bok i prisberäknaren.

Omfattande distributionskanaler

Om du bestämmer dig för att ge ut din bok och e-bok i den svenska bokhandeln och nätbokhandeln så kan du även dra nytta av vår internationella distribution i Australien, USA, Kanada och Storbritannien.
Roger Skagerlund
Förverkliga din bokidé

Mina intressen blev till böcker

Vi har vid flera tillfällen träffat BoD-författaren Roger Skagerlund. Han har skrivit sedan tonåren eftersom det alltid har funnits ett behov att få ut alla tankar och idéer på papper.
Roger ger ut sina böcker och e-böcker som egenutgivare sedan ungefär 4 år tillbaka. Hans historier baserar sig på hans breda kunskap inom civilförsvaret och krigsstrategier. Hans krigsromaner har trovärdiga historier med mycket spänning. Han är själv väldigt intresserad av ämnet och känner att krigsromaner är något som ligger i tiden med tanke på allt som händer i världen runtomkring oss. Mare Balticum I och II ligger honom speciellt nära hjärtat.

I vår intervju avslöjar Roger vilka fördelar han ser med egenutgivning, hur han planerar sin bokutgivning, når ut till läsarana och vad det viktigaste är som en egenutgivare bör göra för att marknadsföra sitt verk.
BoD-Intervju-Roger Skagerlund

Frågor och svar

Att vara egenutgivare innebär att det är författaren som själv tar kontrollen över sin utgivning. Egenutgivaren fattar själv alla beslut angående bokens innehåll, design, bokutformning, omslag, datum för publicering, försäljningspris och marknadsföringen. Detta är ett upplägg som tilltalar väldigt många författare eftersom de vill ha kontrollen i egna händer.
Men är egenutgivaren helt ensam och ska fixa allt? Nej, självklart inte. Vill man lyckas bra med sin utgivning så kan man få hjälp inom de områden där de egna kompetenserna inte räcker till. Det kan t.ex. vara att få hjälp av en redaktör, lektör, formgivare, sättare eller illustratör. Att vara egenutgivare innebär inte att man gör allting själv. Det innebär bara att det är författaren som tar besluten och det är författaren som betalar räkningarna. BoD erbjuder olika slags författartjänster, som kan hjälpa dig på vägen med detta.
Under hela processen har egenutgivaren full kreativ frihet. Detta är något som saknas hos förlagen, eftersom de tar de flesta besluten angående bokutgivningen.
Med BoD finns det ingen finansiell risk, eftersom böckerna trycks efter beställning från bokhandeln och nätbokhandeln.
Eftersom din e-bok och din tryckta bok ses som två skilda varianter av din titel får de två olika bokvarianterna olika ISBN.
Författaren tilldelar BoD rätten att trycka, distribuera och sälja boken under avtalstiden. Alla övriga rättigheter (rätt att bestämma utformning, innehåll i boken, utgivningstidpunkt, etc.) förblir dina. Som BoD-författare har du rätt att sälja boken t.ex. via din egen webbsida, vid läsningar eller genom direktförsäljning till kund. Utförligare information om detta finner du i författaravtalet.
Vi sänder din boks kataloguppgifter till bokhandlarna inom några få dagar fr.o.m. att vi frigivit boken. Inom några dagar blir din e-bok därmed beställningsbar i nätbokhandeln och på bibliotek. Din e-bok listas mellan 1 till 2 veckor efter att den tryckta boken publicerats (om du vill ha båda). Observera att listningen i näthandlarna sker stegvis och att titeln inte kommer att synas i alla näthandlar exakt samtidigt.
För varje tryckt bok och e-bok som säljs över bokhandeln och nätbokhandeln får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. Du bestämmer själv ditt honorar vid prissättningen av din bok och e-bok i prisberäknaren.
Du kan göra det möjligt att förbeställa din e-bok. Din e-bok blir då synlig hos e-bokhandlarna upp till 6 månader innan den egentligen ges ut. Den stora fördelen: Så fort du har väckt dina framtida läsares uppmärksamhet kan de förbeställa din e-bok och de behöver inte lägga det exakta utgivningsdatumet på minnet – ett bra underlag till en reklamkampanj!
Med BoD Classic har du möjlighet att snabbt publicera din bok och e-bok för endast 799 kr. Det tillkommer inga övriga kostnader, förutom vid privata bokbeställningar. Med prisberäknaren kan du räkna ut hur mycket det kostar att trycka din bok, beroende på vilken mängd du beställer.
Självklart kan du välja att använda en pseudonym istället för ditt eget namn när du publicerar din bok. Avtalen som du ingår med BoD måste dock ingås under ditt riktiga namn, men denna information används bara internt. I bokhandeln och på nätet används uteslutande din pseudonym i och med att endast bokuppgifterna anges vid katalogiseringen, inte kunduppgifterna.
BoD erbjuder olika författartjänster som du kan boka till för ditt eget bokprojekt. Vi erbjuder allt från en professionell språkgranskning till formgivning av inlaga och omslag. Här kan du läsa mera om våra författartjänster. 
Det finns även möjligheten att använda våra Word-formatmallar som du hittar här under Mallar.

Genom att du kartlägger din målgrupp når du dina läsare på ett mer effektivt sätt och sparar dina resurser, både när det gäller tid och pengar. Det gäller att nå så många läsare som möjligt inom din målgrupp och det gör du genom att ta reda på var de rör sig.
Är de aktiva i sociala medier så som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, bloggar, webbsidor eller kanske mer i tryckta tidsskrifter, event, evenemang, organisationer, kurser, bibliotek, klubbar och föreningar? Brukar de handla böcker på nätet eller hellre direkt i bokhandeln? Har de kanske direktkontakt med olika föreningar och institutioner? Det är viktigt att analysera hur du skall nå dem.
Varför inte skicka ut ett pressmeddelande? Framgång och bokförsäljning kommer oftast inte av sig själv utan kräver aktivitet och planering.
Vi rekommenderar även att du tar del av olika event och evenemang inom bokbranschen för att skapa uppmärksamhet kring din bok och ditt författarskap. Bygg upp ditt författarnamn som ett varumärke.

Kundtjänst

08 502 56 600 info@bod.se Du når oss via e-post eller telefon. Vi finns här för dig!

Blogg

På vår blogg finner du regelbundet nyheter, intervjuer med författare, tips och råd om egenutgivning.