BoD-Ge-ut-bok

Vill du gärna ge ut din egen bok?

Vill du gärna

ge ut din egen bok?

Så här kan din bok se ut

BoD-SEA-LP-SE-Showcase-A
BoD-SEA-LP-Showcase-B
BoD-SEA-LP-SE-Showcase-C

Omfattande distribution

BoD säkerställer att boken är tillgänglig som tryckt bok och e-bok i de flesta bokhandlar, nätbokhandlar och bibliotek, både i Sverige och internationellt. Så fort vi tar emot en beställning trycker vi snabbt din bok. För varje såld bok får du ett författarhonorar, som du själv bestämmer tillsammans med försäljningspriset.
Några av våra samarbetspartner och bokhandlar.

Ge ut din första bok!

Skapa ditt eget konto i myBoD, vår kostnadsfria användarportal, där du enkelt och snabbt kan skapa din egen bok. BoD säkerställer att boken är tillgänglig i de flesta bokhandlar, nätbokhandlar och bibliotek, både i Sverige och internationellt.

BoD-Nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev

De bästa tipsen

Är du nyfiken på hur egenutgivning med BoD fungerar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som innehåller många tips, råd och information angående bokutformning, bokutgivning och marknadsföring.
Är du nyfiken på hur egenutgivning med BoD fungerar? Prenumerera på vårt nyhetsbrev s...
BoD-Författartjänster

Författartjänster för profesionella böcker

Bokdesign & språkgranskning

Har du skrivit en bok och undrar vad som händer härnäst? Med BoD:s författartjänster kombinerar du tjänster som gör att din bok blir en framgång.
Har du skrivit en bok och undrar vad som händer härnäst? Med BoD:s författartjänster ...

Varför BoD är annorlunda

Tempo och kvalitet

Vårt print-on-demand-tryckeri producerar fantastiska böcker med ett enastående högt tempo. Våra böcker produceras och skickas bara inom några dagar, efter att vi har mottagit en beställning.

Fördelaktiga honorar

För varje tryckt bok och e-bok som säljs över bokhandeln får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. Du bestämmer själv ditt honorar vid prissättningen av din bok och e-bok i prisberäknaren.

Omfattande distributionskanaler

Om du bestämmer dig för att ge ut din bok och e-bok i den svenska bokhandeln och nätbokhandeln så kan du även dra nytta av vår internationella distribution i Australien, USA, Kanada och Storbritannien.
Roger Skagerlund
Förverkliga din bokidé

Mina intressen blev till böcker

Vi har vid flera tillfällen träffat BoD-författaren Roger Skagerlund. Han har skrivit sedan tonåren eftersom det alltid har funnits ett behov att få ut alla tankar och idéer på papper.
Roger ger ut sina böcker och e-böcker som egenutgivare sedan ungefär 4 år tillbaka. Hans historier baserar sig på hans breda kunskap inom civilförsvaret och krigsstrategier. Hans krigsromaner har trovärdiga historier med mycket spänning. Han är själv väldigt intresserad av ämnet och känner att krigsromaner är något som ligger i tiden med tanke på allt som händer i världen runtomkring oss. Mare Balticum I och II ligger honom speciellt nära hjärtat.

I vår intervju avslöjar Roger vilka fördelar han ser med egenutgivning, hur han planerar sin bokutgivning, når ut till läsarana och vad det viktigaste är som en egenutgivare bör göra för att marknadsföra sitt verk.
BoD-Intervju-Roger Skagerlund

Gratismallar för din inlaga

Word-formatmallar

Med våra Word-formatmallar är det lättare och bekvämare för dig att skapa din inlaga. Vi har fyra olika Word-mallar för alla tio BoD-standardformat. Pröva dem gärna!

Frågor och svar

Att vara egenutgivare innebär att det är författaren som själv tar kontrollen över sin utgivning. Egenutgivaren fattar själv alla beslut angående bokens innehåll, design, bokutformning, omslag, datum för publicering, försäljningspris och marknadsföringen. Detta är ett upplägg som tilltalar väldigt många författare eftersom de vill ha kontrollen i egna händer.
Men är egenutgivaren helt ensam och ska fixa allt? Nej, självklart inte. Vill man lyckas bra med sin utgivning så kan man få hjälp inom de områden där de egna kompetenserna inte räcker till. Det kan t.ex. vara att få hjälp av en redaktör, lektör, formgivare, sättare eller illustratör. Att vara egenutgivare innebär inte att man gör allting själv. Det innebär bara att det är författaren som tar besluten och det är författaren som betalar räkningarna. BoD erbjuder olika slags författartjänster, som kan hjälpa dig på vägen med detta.
Under hela processen har egenutgivaren full kreativ frihet. Detta är något som saknas hos förlagen, eftersom de tar de flesta besluten angående bokutgivningen.
Med BoD finns det ingen finansiell risk, eftersom böckerna trycks efter beställning från bokhandeln och nätbokhandeln.
Print-on-demand innebär att boken trycks först när någon beställer den. Detta görs genom en kombination av digitala tryckprocesser och efterbehandlingsprocesser som lämpar sig för tryck av små upplagor. Vi trycker oftast enstaka exemplar av våra böcker.
Om en bok beställs, trycker och binder vi det önskade antalet exemplar och skickar dessa inom några få arbetsdagar. Du behöver därför inte trycka upp större upplagor och inte heller ta någon finansiell risk.
Vi sänder din boks kataloguppgifter till bokhandlarna inom några få dagar fr.o.m. att vi frigivit boken för tryck. Inom några dagar blir din bok därmed beställningsbar i fysisk bokhandel, i nätbokhandeln och på bibliotek. Din e-bok listas mellan 1 till 2 veckor efter att den tryckta boken publicerats. Observera att listningen i näthandlarna sker stegvis och att titeln inte kommer att synas i alla näthandlar exakt samtidigt.
För varje tryckt bok och e-bok som säljs över bokhandeln och nätbokhandeln får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. Du bestämmer själv ditt honorar vid prissättningen av din bok och e-bok i prisberäknaren.
Med BoD Classic har du möjlighet att snabbt publicera din bok för endast 799 kr. Det tillkommer inga övriga kostnader, förutom vid privata bokbeställningar. Med prisberäknaren kan du räkna ut hur mycket det kostar att trycka din bok, beroende på vilken mängd du beställer.
Författaren tilldelar BoD rätten att trycka, distribuera och sälja boken under avtalstiden. Alla övriga rättigheter (rätt att bestämma utformning, innehåll i boken, utgivningstidpunkt, etc.) förblir dina. Som BoD-författare har du rätt att sälja boken t.ex. via din egen webbsida, vid läsningar eller genom direktförsäljning till kund. Utförligare information om detta finner du i författaravtalet.
Självklart kan du välja att använda en pseudonym istället för ditt eget namn när du publicerar din bok. Avtalen som du ingår med BoD måste dock ingås under ditt riktiga namn, men denna information används bara internt. I bokhandeln och på nätet används uteslutande din pseudonym i och med att endast bokuppgifterna anges vid katalogiseringen, inte kunduppgifterna.
BoD erbjuder olika författartjänster som du kan boka till för ditt eget bokprojekt. Vi erbjuder allt från en professionell språkgranskning till formgivning av inlaga och omslag. Här kan du läsa mera om våra författartjänster. 
Det finns även möjligheten att använda våra Word-formatmallar som du hittar här under Mallar.

Genom att du kartlägger din målgrupp når du dina läsare på ett mer effektivt sätt och sparar dina resurser, både när det gäller tid och pengar. Det gäller att nå så många läsare som möjligt inom din målgrupp och det gör du genom att ta reda på var de rör sig.
Är de aktiva i sociala medier så som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, bloggar, webbsidor eller kanske mer i tryckta tidsskrifter, event, evenemang, organisationer, kurser, bibliotek, klubbar och föreningar? Brukar de handla böcker på nätet eller hellre direkt i bokhandeln? Har de kanske direktkontakt med olika föreningar och institutioner? Det är viktigt att analysera hur du skall nå dem.
Varför inte skicka ut ett pressmeddelande? Framgång och bokförsäljning kommer oftast inte av sig själv utan kräver aktivitet och planering.
Vi rekommenderar även att du tar del av olika event och evenemang inom bokbranschen för att skapa uppmärksamhet kring din bok och ditt författarskap. Bygg upp ditt författarnamn som ett varumärke.

Kundtjänst

08 502 56 600 info@bod.se Du når oss via e-post eller telefon. Vi finns här för dig!

Blogg

På vår blogg finner du regelbundet nyheter, intervjuer med författare, tips och råd om egenutgivning.