Vem äger ansvaret

Vem äger ansvaret

Om att stärka sig själv och sina relationer till andra människor

Nils Rygaard

Mjukband

212 sidor

ISBN-13: 9789176992944

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 02.11.2016

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
230,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Boken Vem äger ansvaret beskriver en metod i att stärka min självkänsla, att komma fri från den inlärda offermentaliteten jag uppfostrats i och att ta aktiv kontroll över mitt eget liv. I boken kommer frågan om hur ofta jag tillåter andra människor att kontrollera eller bestämma över mitt mående genom kommentarer till mig, som till exempel: Varför går du så här mot mig? Du gör mig så ledsen! Det här är ditt fel! Så fortsätter det, med konflikter och en skadad självkänsla som följd.

Konflikter beror på missförstånd! Hur gör jag då för att förstå situationen bättre och må bättre? Vad kan jag göra annorlunda? Vilket är mitt ansvar i konflikter och situationer? Hur kan mitt bemötande av andra förbättra relationen till dem istället för att skapa konflikter? Dessa frågor och liknande besvaras i boken där det tydligt förklaras, steg för steg och med övningar till hjälp, hur jag tar mig igenom metoden. I det sista kapitlet finns extra idéer som kan förbättra mitt mående ytterligare.

Då många med panikångest inte nås av information om hur man kan bli fri från den så har även ett kapitel om panikångesthantering har lagts till i slutet av boken.
Nils Rygaard

Nils Rygaard

Nils Rygaard har en socionomexamen vid Lunds Universitet, och en Magisterexamen i socialt arbete vid Örebro Universitet. Nils är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt Steg-1 KBT terapeut.

Han är utbildade sig till handledare inom Sorgbearbetning 2011 och är sedan 2018 även kursledare vid Svenska Institutet för Sorg-bearbetning (sorg.se). Nils är även utbildad steg 2-instruktör i mindfulness via Mindfulnesscenter (mindfulnesscenter.se) sedan 2013.

Nils är även en metod- och verksamhetsutvecklare, föreläsare och författare. Han arbetar ständigt med att utveckla metoder för att främja psykisk hälsa men även med att förebygga och behandla psykisk ohälsa.

Nils har som socionom arbetat inom kriminalvården, Frivården Dalarna, som skolkurator vid grundskolan i Borlänge och en högstadieskola i Nora, samt som primärvårdskurator inom Region Örebro län.

Nils driver även ett eget företag, Vennagården, för att kunna fortsätta hjälpa fler människor att må bättre genom individuellt stöd, föreläsningar och workshops (www.vennagarden.se).

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.