Två år på IES

Två år på IES

Fyra i Göteborg

Edith Hult

Historia & biografier

Mjukband

172 sidor

ISBN-13: 9789177855460

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 31.05.2023

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
150,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Internationella Engelska Skolan (IES) är en svensk friskoleorganisation, som grundades 1993 av Barbara Bergström, en amerikansk lärare som flyttade till Sverige 1968.

IES har varit mycket omtalad och omskriven i media de senaste åren. Främst för att den anses stå för ordning och reda och för att det är ett vinstdrivande bolag som står bakom den.

Jag har haft förmånen att se verksamheten från insidan då jag arbetade där under två år. Till en början var allt positivt och jag kunde inte hitta några nackdelar. Men det är lätt att bli förblindad då man som tidigare kommunalanställd inte ens fått kaffet gratis av arbetsgivaren. Efter att förtrollningen lagt sig blev min syn mer nyanserad och jag kunde se både för- och nackdelar med IES.

Det var en omtumlande upplevelse lämna allt och flytta från en mindre stad till en storstad. Jag arbetade på IES, Internationella Engelska Skolan i Sverige i två år och bodde i Göteborg i fyra.

Har beskrivit de åren i jämförelse med den kommunala skolan och att bo i en småstad. Avslutar min berättelse med vad jag anser vara framgångsfaktorer för skolan.
Edith Hult

Edith Hult

Jag är en pensionerad lärare med cirka 45 års erfarenhet av skolan. Är uppvuxen i Boden och efter lärarutbildning i Umeå flyttade jag till Skellefteå. Har jobbat på alla stadier i grundskolan och även på gymnasiet, huvudsakligen i Skellefteå kommun. De första 30 åren som klasslärare på mellanstadiet de sista 15 åren fram till pension som specialpedagog på särskolans och grundskolans högstadium.

I slutet av mitt yrkesverksamma liv bröt jag upp från småstaden Skellefteå och flyttade jag till storstaden Göteborg där jag fick en tjänst på Internationella Engelska Skolan (IES). Det blev två år på IES och därefter två år på en privat gymnasieskola i Göteborg.

Då jag gick i pension flyttade jag tillbaka till min hemby Lombäcken, utanför Boden och skrev en släktkrönika om min hembygd och släkt och nu vill jag dela med mig om mina omtumlande år i Göteborg.

"Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."(Søren Kierkegaard)

När jag flyttade till Göteborg så förlorade jag definitivt fotfästet. Allt var nytt och jag hade aldrig bott i en storstad. Att bygga upp sin tillvaro på nytt när man har passerat 60-strecket är inte någon enkel sak att göra. Men att jag vågade är jag stolt över och det är inget jag ångrar, även om det innebar en hel del utmaningar och mycket nytt att lära sig.

Tjänsten på Internationella Engelska Skolan var en stor utmaning och jag fick var med om två fantastiska och annorlunda år. Jag kände till IES sen tidigare men var inte så insatt i verksamheten. Förutom att jag förbättrade mina kunskaper i det engelska språket så lärde jag mig en hel del annat. engelska skolan stod ju för ordning och reda, samt en hel del annat fick jag erfara.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite