Ta kontrollen över ditt liv

Ta kontrollen över ditt liv

En handbok i kommunikation i relationer till andra människor

Nils Rygaard

Mjukband

148 sidor

ISBN-13: 9789177853480

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 23.08.2018

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
200,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Kommunikation är en stor del av vårt samspel med andra och i det samspelet påverkas vårt mående men även vår självkänsla. Metoden Vem äger ansvaret hjälper mig att stärka min självkänsla genom att lära mig ta kontroll över mitt liv. Jag lär mig hur jag hindrar andra från att kontrollera eller bestämma över mitt liv och mitt mående.

Boken beskriver även hur metoden hjälper mig att släppa taget om eller bli fri ifrån den kända Offerkoftan, offerrollen eller den offermentalitet som jag har uppfostrats i. Metoden tydliggör att konflikter beror på missförstånd och att de går att undvika.

Vad ska jag tänka på i min kommunikation med andra? Hur gör jag för att förstå situationen bättre? Vad kan jag göra annorlunda för att få mer kontroll? Vilket är mitt ansvar i relationen med andra?

I boken lär du dig stegvis metoden Vem äger ansvaret, varför du tänker som du gör, till hur du borde tänka, samt hur du kan förbättra din förståelse av interaktionen med andra i olika situationer och må bättre. När du förstår situationen kan du skapa en mer konstruktiv kommunikation, en bättre självkänsla och en bättre relation till andra.
Nils Rygaard

Nils Rygaard

Nils Rygaard har en socionomexamen vid Lunds Universitet, och en Magisterexamen i socialt arbete vid Örebro Universitet. Han är utbildad handledare inom Sorgbearbetning sedan 2010 samt sedan 2018 även kursledare vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning (sorg.se). Nils är även utbildad steg 2-instruktör i mindfulness via Mindfulnesscenter (mindfulnesscenter.se).

Han arbetar som hälso- och sjukvårdskurator inom primärvården och har arbetat med att utveckla verksamheten, samt med att förebygga och behandla psykisk ohälsa i över tio år. Han utbildar sig även vidare till KBT-terapeut.

Nils har tidigare arbetat både inom kriminalvården, Frivården Dalarna och som skolkurator vid grundskolor i Borlänge kommun och i Nora kommun.

Nils driver även företaget Vennagården (vennagarden.se) för att kunna nå ut och hjälpa fler människor att må bättre.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.