Strandhugg i skärgården
Ny

Strandhugg i skärgården

med Roulette

Bengt O. Hallberg

Mjukband

140 sidor

ISBN-13: 9789152703786

Förlag: Hallbergs Förlag

Utgivningsdatum: 24.11.2021

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
135,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Strandhugg i skärgården med Roulette utspelar sig under åren 2007-2020 i Stockholms skärgård.
De tretton berättelserna blev möjliga tack vare Roulette, en segelbåt av typ skärgårdskryssare från 1928. Det är inte båten och seglingarna som är i fokus. Det är istället upplevelserna som är det. Du behöver inte vara seglare eller ens ha varit i skärgården för att få utbyte av dem.
I strandhuggen ingår möten, naturen och pågående förändringar i den, viktiga historiska och politiska händelser, unik teknik, August Strindberg och mycket mer. Det finns också utblickar till Finland och Västkusten.
Livet här och det vackra landskapet med: öar, sjöar och hav har lockat många färgstarka personligheter inom kulturen från senare delen av 1800-talet och framåt.
Södra delen är präglad av att ha varit ankringsplats för Sveriges flotta sedan 1500-talet och att den blev ett center för Sveriges civila och militära sjöfart århundradet som kom därefter. För befolkningen har fisket och jakten varit viktig från bronsåldern och fram till i dag, men i nutid är det andra näringar som dominerar.
Berättelserna kommer i en ordning som om det hela skulle ha utspelat sig under en säsong med start och slut i Stockholm.
Jag har försökt att skriva så att du ska få samma känsla som jag hade då jag upplevde dem. Det skulle glädja mig om du inspireras så mycket av berättelserna att du själv vill uppleva samma eller liknande händelser, men förstås på ditt sätt.

Jag hoppas att du får en trevlig läsning.

Bengt O. Hallberg
Bengt O. Hallberg

Bengt O. Hallberg

Bengt O. Hallberg skriver skönlitteratur som förenar humaniora med matematik, naturvetenskap och teknologi men också sakprosa.
Han tillhör en liten skara av pionjärer som utvecklade fiberoptisk kommunikation. Arbetet med internationell forskning och utveckling gjorde att han kom i kontakt med personer från många olika kulturer. Det gav honom en god inblick i dem som han nu använder sig av i sitt författarskap.
På fritiden så tränar och tävlar han i friidrott, seglar och tillbringar mycket tid i naturen.
Bengt är omnämnd i: Whos who in the World 2000, Whos who in Science and Engineering 2000 och Whos who in America 2000.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.