Klassiker & lyrik

Klassisk litteratur och poesi täcker ett brett spektrum av ämnen. Den lyfter ofta fram samhällets problem eller beskriver livets fägringar såsom kärleken. De poeter som har präglat den svenska poesin är bland annat Gustav Fröding och Karin Boye. Andra kända och stora tyska poeter är bland andra Goethe, Schiller och Thomas Mann. Dessa poetiska verk är en inspirationskälla för oss alla, fortfarande i dag. 

 1. Ny
  En plats där ginstens doft berusar själen En sonettkrans
  Gustaf Berglund
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 11.06.2019
  49,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 2. Känslor och färger i livet Charlotte Jonasson Falk
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 15.04.2019
  99,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

 3. Ny
  Ett blekare offer åt gudarna vi saknar Årsbok för nattaktiva
  Evelina Varas
  Förlag: Books on Demand Utgivningsdatum: 13.05.2019
  49,00 kr
  E-bok

  inkl. moms

  Tillgänglig

Upptäck tidlösa klassiker på nytt

"Du är det bästa jag har, ty intet gör så ont som du." (Karin Boye)

Klassiker och berättelser som handlar om kärlek, lidande och svek är tidlösa och berör oss människor starkt. De återspeglar teman som gäller både i dag och förr i tiden. Det är därför dessa teman är så populära inom lyriken och aldrig förlorar sin charm.

Lyrik skapar sin egen tolkning

Poesi uttrycker vad människor tänker och känner. Genom poesin och dikterna erbjuder författarna sina läsare en stor frihet att själva tolka och relatera texterna till egna livsupplevelser. Verkets innebörd kan uppfattas annorlunda av varje läsare. Det är just det som är så speciellt och vackert med poesi.

Poesi för alla

BoD Bokshop erbjuder ett brett utbud av dikter och berättelser till poesi-älskare. Dikten är den perfekta formen för att uttrycka känslor och tankar. Berika dig med poesins kraft för att på så sätt få vägledning och ny energi i vardagen.