Sextio år med data

Sextio år med data

Hur slump, tur och hårt arbete format mitt liv

Ulf Persson

Historia & biografier

Mjukband

188 sidor

ISBN-13: 9789180270243

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 10.02.2022

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
160,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
När författaren tog studenten i Örebro 1960 var det framtida yrkesvalet oklart. Slumpen eller kanske en chansning gjorde dock att han två år senare började en anställning som programmerare i Stockholm. Uppdraget var att medverka i uppbyggnaden av ett av den tidens största datasystem i Sverige, nämligen att utnyttja datamaskiner inom folkbokföring och skatteuppbörd. Utbildningen där och erfarenheten från projektet kom sedan att ligga till grund för den fortsatta karriären tillsammans med en utbildning på Handelshögskolan. Från 1970 arbetade författaren inom förlags- och tryckeribranscherna och slutade som VD för Sörmlands Grafiska i Katrineholm, Sveriges då största tidskriftstryckeri.

Boken handlar varken om programmering eller datamaskiner utan om författarens liv och utveckling från tidig barndom i ett arbetarhem utan studietraditioner. Data går som en röd tråd genom berättelsen på olika sätt. Arbetslivet spelar naturligtvis stor roll men privatlivet med många resor inom och utom landet får också stor plats. En ganska utförlig redovisning ges också av det ideella arbetet att som pensionär rädda den lokala golfklubben som råkat i allvarliga problem.
Ulf Persson

Ulf Persson

Författaren är född i Örebro 1940 och uppvuxen i ett par mindre stationssamhällen i Västernärke. Efter studentexamen i Örebro och militärtjänst i Uppsala började han på länsstyrelsen i Örebro men flyttade efter ett år till Stockholm. Efter 20 år i Stockholm flyttade han med familjen till Katrineholm och efter 18 år där återvände han till Närke.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite