Religion och livsfrågor i radio och TV

Religion och livsfrågor i radio och TV

Programutbud och programpolicy i 80-talsperspektiv

Rune Larsson

Mjukband

204 sidor

ISBN-13: 9789176998847

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 16.05.2018

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
150,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Religion och livsfrågor i radio och TV ger ett smakprov på författarens bidrag i ett större forskningsprojekt under 1980-talet. Läs om morgonandakterna som anmäldes till Radionämnden för att de tog aktuella politiska frågor, omdebatterade magasinsprogram som både speglade och ifrågasatte religionen i samhället. De religiösa nyheterna som mest lyfte fram skandalerna och den ibland påtagliga spänningen mellan kyrkor och radioföretag. Mycket har hänt sedan 1980-talet men mycket är sig likt i en tid där religionen åter blivit aktuell i det offentliga samtalet.
En hel del har publicerats tidigare men några av bidragen publiceras här för första gången. Allt har genomgått en lättare revision i syfte att göra texten lättare att läsa så här på lite distans.
Rune Larsson

Rune Larsson

Rune Larsson, tidigare lektor vid CTR vid Lunds universitet med inriktning på religionspedagogik. Under senare år med fokus på kyrkornas undervisning, församlingspedagogiken. Mångårig redaktör för Religionspedagogisk tidskrift. Bland nyare publikationer kan nämnas Religion och livsfrågor i radio och TV (2018), handboken i religionspedagogik, Samtal vid brunnar (2009) samt översättningen av Thomas Groome, Kommer det att finnas tro? (2015).

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.