Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga

Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga

Fakta, bemötande, behandling

Liv Svirsky

Natur- & humanvetenskap

Mjukband

120 sidor

ISBN-13: 9789175696379

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 08.11.2016

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
210,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
När en rädsla blir så stark att den påverkar en stor del av livet brukar den kallas för ångeststörning. Det drabbar mellan fem och tjugo procent av alla barn och unga – en eller ett par elever i varje klass eller förskolegrupp. Boken tar upp de rädslor och ångeststörningar som är vanliga hos barn och unga, samt nedstämdhet och depression. Den förmedlar fakta kring orsaker, hur det kan yttra sig och vad vi kan göra för att hjälpa. Boken beskriver också hur behandling med hjälp av kognitiv beteendeterapi går till, en metod som har stort forskningsstöd vid dessa tillstånd. Boken är skriven för dig som möter barn med rädslor, fobier, ångest eller nedstämdhet – som lärare, skolsköterska,
fritidspersonal, förälder eller anhörig. Den ger kunskap och vägledning kring hur dessa barn och unga upplever sin situation och hur vi kan hjälpa dem att må bättre.
Liv Svirsky

Liv Svirsky

Liv Svirsky är leg psykolog och leg psykoterapeut och arbetar med kognitiv beteendeterapi. Hon har i flera år arbetat med barn och föräldrar både inom barn och ungdomspsykiatrin och i privat psykoterapiverksamhet. Liv Svirsky har även skrivit böcker om ångest och rädslor hos barn och ungdomar liksom om att arbeta med KBT med barn och ungdomar.

Website: http://www.sthlmkbt.se/

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite