Per och Karin

Per och Karin

En berättelse om små människor i den stora förändringens tid

Gustaf Persson , Anders Leion

Historia & biografier

ePUB

478,8 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180570640

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 15.06.2022

Språk: Svenska

Betyg::
0%
59,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Boken beskriver författarens föräldrar från den kväll de träffas en kväll till vid en dans där faders spelar dragspel, i slutet på förrförra seklet. Och därefter deras flytt till Norrbyn där fadern börjar en nästan livslång anställning. Tretton barn föds. Flera av sönerna arbetar också på sågen. Andra flyttar till Amerika.

De olika arbetsuppgifterna vid sågen beskrivs detaljerat, liksom det hårda vardagslivet i övrigt. Fadern och fyra söner rodde tidigt på morgonen från Norrbyn till sågen på Norrbyskär och kom hem sent på kvällen, sex dagar i veckan.

Författaren placerar vardagslivet på den lilla orten i den stora sociala och ekonomiska förändring som på kort tid omvandlade livet i Sverige - också denna familjs liv.
Gustaf Persson

Gustaf Persson

Gustaf Persson levde mellan 1905 och 1984. Han fick inte gå någon formell skolväg men arbetade som chef inom socialförvaltningen i bl.a. Norrköping. Han gifte sig med Siri och fick tre barn.

Enligt ett brev till en av sina systrar hade han länge, utan att lyckas, försökt få sitt manus antaget och utgivet vid ett bokförlag . Han gav upp. Kopior av manuset blev liggande hos några släktingar, bland annat hos utgivaren, i många år. När utgivaren så äntligen läste manuset blev han så betagen att han beslöt sig för att morbroderns bok till slut skulle publiceras.

Anders Leion

Anders Leion

Anders Leion har tidigare, under sjuttio- och åttiotalet, utgivit ett antal böcker,
bl.a. Den svenska modellen, som etablerade detta, numera mycket slitna, begrepp . Under 2022 gav han så ut "1809-1939-1965", som delvis kan ses som en fortsättning på hans morbroders bok. Tiden är huvudsakligen 40-, 50- och 60-tal.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite