Överlevnad - för samhället och människorna

Överlevnad - för samhället och människorna

Oskar Brandt

ePUB

357,1 KB

Vattenmärkning

ISBN-13: 9789180072731

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 01.10.2020

Språk: Svenska

Betyg::
0%
45,00 kr

inkl. moms

Tillgänglig för nedladdning

Vänligen observera att du inte kan läsa den här e-boken på en Amazon Kindle, utan endast på enheter med programvara som kan visa ePub-filer. Mer information

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Sedan oljekrisen på 1970-talet har pressen på de anställdas löner och arbetsvillkor i Sverige ständigt ökat. Detta blev makthavarnas nya, mer borgerliga strategi för att få Sverige på fötter igen. Helt i onödan.

Denna bok vill visa hur olika drömmar borgarna respektive de rödgröna har för samhället och människorna i det. Men författaren kommer också att ifrågasätta politiken, även den rödgröna, för en tilltagande åtstramningspolitik och moralism. Skulden för samhällets problem läggs på individen. Allt fler får psykisk ohälsa av detta.

Oskar Brandt berättar även om livsstrategier som hjälpt honom själv och som han hoppas kunna bistå hans medmänniskor i att må bra och nå sina mål så gott det går.
Detta är Oskar Brandts överlevnadshandbok för hur vi utformar ett Sverige vi alla vill leva i.
Oskar Brandt

Oskar Brandt

Oskar Brandt, född 1975, är en journalist och fil. mag. i historia från Göteborg, Sverige. Han har ett aktivt politiskt engagemang sedan den tidiga barndomen. Han har en bred erfarenhet av arbete från restaurang, butiker på färjor, brödtillverkning och tidningsförsäljning. Efter sin universitetsexamen har Oskar arbetat som journalist, gymnasielärare, informatör och copywriter. Han har studerat vid Göteborgs universitet och University of Wales, Lampeter. Oskar har under sitt liv sett och erfarit hur kraven på människorna och i arbetslivet hårdnat alltmera och skriver om detta.

Till kamp för välfärdspolitiken!

Blogg: Lars Gahrn skriver

november 2020

"Välfärden bar inte skulden för Sveriges ekonomiska kriser. Tvärtom var den en förutsättning för att Sverige skulle gå bra rent ekonomiskt. Detta är ett av journalisten och filosofie magistern i historia Oskar Brandts viktigaste påpekanden. Istället instämmer han i nationalekonomen Sven Grassmans slutsats: 70-talets höjda oljepriser ledde till de ekonomiska kriserna under 70-talet och därefter.

Välfärden behövs för god ekonomisk utveckling

Välfärden är en förutsättning för god ekonomi. Högerkrafterna eller de nyliberala skyllde dock på välfärden och krävde, att välfärden, det vill säga de sociala förmånerna och lönekostnaderna skulle minskas. Som bekant hade de framgång. Följden blev att folk hade mindre pengar att röra sig med, och att köpkraften i Sverige minskade. Minskad köpkraft ledde till kraftigt ökad belåning av folkets flertal. Den ökade belåningen vållade ekonomiska kriser eller förvärrade de ekonomiska kriserna; medellivslängden sjönk för arbetare (dock ej akademiker), och klassklyftorna ökade. Jämlikheten är i själva verket bra för det mesta. Folk blir lyckligare; medellivslängden ökar, och ekonomin går bättre.

Boksläpp i Majorna
Oskar Brandt framförde dessa tankar och många andra vid sin bokrelease på Crippas Café vid Kusttorget i gamla Majorna torsdagen den 8 oktober 2020. Bokens titel är: Oskar Brandt: Överlevnad för samhället och människorna (BoD – Books on Demand, Sthlm, 153 sidor). Rummet längst in till vänster var fyllt av vänner och bekanta, som hälsade författarens slutsatser med bifall, trivdes och hade trevligt. Stämningen var god, och många dröjde kvar efteråt."

Mer information på länken: https://larsgahrnskriver.wordpress.com/2020/11/19/till-kamp-for-valfardspolitiken/

Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria

Citat från twitterkontot

mars 2021

09:30 2021-03-08
"Överlevnad - för samhället och människorna" är en fin liten bok av Oskar Brandt. Den är en fin sammangjutning av personligt och samhälleligt, av känsla och tanke. (Books on Demand)
Sven-Eric Liedman
@svenericliedman
·
09:30 2021-03-08
Brandt tillhör de många som farit illa i det kalla nyliberala samhälle som tagit form under de senaste årtiondena, nu ytterligare tillspetsat av olika obehagliga nynationalistiska strömningar, konspirationsteorier och jag vet inte vad.
Sven-Eric Liedman
@svenericliedman
·
09:30 2021-03-08
Jag hoppas verkligen att Oskar Brandts bok ska få den uppmärksamhet den förtjänar.

Läs originaltweetsen på https://twitter.com/svenericliedman

Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap

Citat från Facebook

mars 2021

"Varm och välskriven pamflett av Oskar Brandt , om hur vi bygger ett solidariskt samhälle och hanterar psykisk ohälsa."

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.