Oceaner av Äventyr Del 2

Oceaner av Äventyr Del 2

Från Nya Zeeland till Sverige med S/Y Ambika

Erja Ödmark

Band 3 av 3 i denna serie

Klassiker & lyrik

Inbunden bok

272 sidor

ISBN-13: 9789188317377

Förlag: Ebokförlag Gullestad

Utgivningsdatum: 22.04.2022

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
401,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Oceaner av Äventyr - Del II

Seglarparet Lasse och Erja fortsätter den fem år långa seglingen med S/Y Ambika runt jorden. I den första delen av Oceaner av Äventyr fick vi följa deras strapatser från Sverige, via många exotiska och spännande länder, tills de slutligen kom fram till Nya Zeeland på andra sidan jordklotet. Med glimten i ögat och med många fotografier fortsätter berättelsen med fokus på livet ombord på en liten båt, deras upplevelser, på platser de besöker och människor de möter på vägen. Det är en bok för alla som vill läsa om ett annorlunda äventyr.

Den andra delen av Oceaner av Äventyr tar vid i Nya Zeeland och handlar om den stundtals riktigt vådliga resan tillbaka hem. Erja och Lasse älskar att upptäcka nya spännande platser. I den här boken besöker de bland annat Vanuatu, söder om Papua Nya Guinea, ett land som de tidigare knappt hört talas om. Där blev de inbjudna av en ö-hövding att besöka hans by och uppleva deras vardag såväl som deras traditionella riter. Dramatiska och spännande upplevelser avlöser varandra på den händelserika resan. De råkar ut för ett blixtnedslag på Korallhavet och ett nära masthaveri på Sydatlanten vilka var för sig kunnat få ödesdigra konsekvenser. I Madagaskar, som de snabbt lärde sig att älska, fick ett lokalt drama följden att de fick lämna landet hals över huvud. De seglade också med i en eskader i det mycket vackra och exotiska Indonesien under flera månader. Eskadervärden var indonesiska staten som bjöd på en gästfrihet av aldrig liknat slag. Till den paradisiska atollgruppen Chagos, mitt i Indiska Oceanen, kan man bara komma med egen segelbåt. Där fick de tillstånd att vistas under tjugoåtta dagar, dagar som de aldrig kommer att glömma.

Tidningen Båtliv (utgiven den 04 april 2022) skriver att:

Författaren har en förmåga att beskriva det som upplevs, både ombord och iland, som om läsaren finns med under resan men utan ansvar och kan bara njuta av det upplevda.
Erja Ödmark

Erja Ödmark

Vem är Erja Ödmark?

Segling fanns i hennes blod sedan barnsben. Med sin pappas ombyggda fiskebåt seglade familjen ofta till alla grannländer och så långt som till Tyskland redan på 60-talet. Varje ledig stund var på havet. Som vuxen varvades ett aktivt seglarintresse med familj och en karriär i flyg- och reseindustrin (SAS, Swedavia, GTM), främst inom affärsutveckling och projektledning.

Vid femtiofem års ålder kastade hon, tillsammans med sin man Lars (flygkapten i SAS) loss från bryggan i Skärgårdsstad, norr om Stockholm, och seglade jorden runt under fem spännande och händelserika år med segelbåten Ambika.

Vid hemkomsten hägrade ett nytt äventyr, att med motorbåten Ambika Explorer segla i USA:s och Kanadas kanaler, floder och sjösystem under ett år, The Great Loop.

Erjas intresse för att fotografera och skriva har resulterat i tre böcker där boken om The Great Loop är den första. Första boken om deras världsomseglingen, Oceaner av Äventyr - Del I, som omfattar den spännande seglatsen från Sverige till Nya Zeeland utgavs 2021. Nu har uppföljaren, Oceaner av Äventyr - Del II kommit. Den handlar om den händelserika resan tillbaka från Nya Zeeland som innehåller många vådliga strapatser på vägen.

Erja och hennes man har givit presentationer till Svenska Kryssarklubben och andra organisationer. Utgivna artiklar finns i Oceanseglaren, Praktiskt Båtägande, Båtliv och Livet Ombord. Hennes blogg är www.ambikasailing.blogg.se

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite