Nötkreatur

Nötkreatur

Urmoder och produktionsdjur

Louise Hedlund , Bokförlaget Djurvetenskap

Skola & inlärning

Inbunden bok

288 sidor

ISBN-13: 9789152718988

Förlag: Louise Hedlund

Utgivningsdatum: 10.12.2021

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
399,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Det här är ett läromedel till naturbruksutbildningen på gymnasiet som omfattar delar av det centrala innehållet i kurser som naturbruk, Djuren i naturbruket, Djurhållning 1 och 2, samt Lantbruksdjur 1 och 2.

Här kan du läsa om nötkreaturets biologi och ursprung, från uroxen fram till de specialiserade kött-raser och högproducerande mjölkkor vi har idag. Du får lära dig om den praktiska djurhållningen, utfodring, stalldesign och vanliga sjukdomar, men också om kors etologi, känslor, personlighet, kognition och relationer.

I den här boken finns också information om ständigt samhällsaktuella frågor så som beteslagstiftningen, antibiotikaresistens och nötkreaturets påverkan på växthuseffekten. Ett kapitel om djurväl-färd och etik ger underlag för vidare diskussioner i klassrummet.

Till skillnad från många andra läromedel på gymnasienivå är all information vetenskapligt baserad och i texten hänvisas tydligt till relevant forskning som ger möjlighet till såväl faktagranskning som fördjupning.
Louise Hedlund

Louise Hedlund

Bokförlaget Djurvetenskap som grundades 2021 ger ut vetenskapligt baserade böcker för naturbruksutbildningen på gymnasienivå.

Läs mer på djurvetenskap.se

Bokförlaget Djurvetenskap

Bokförlaget Djurvetenskap

Louise är etolog och forskar vid Linköpings universitet på stress hos produktionsdjur. Hon är särskilt intresserad av mjölkkor och i synnerhet hur djurvälfärd kan kombineras med den praktiska djur-skötseln och en bibehållen produktion.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite