Mummel

Mummel

Spår av profetior i köttrymden

P-C Wike

Romaner & noveller

Mjukband

308 sidor

ISBN-13: 9789180075947

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 04.04.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
150,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hemma hos Pernilla och Tobbe avbryts midsommarplaneringen abrupt och en bil rivstartar i gruset. Ett moln av damm och uppgivenhet lämnas kvar och Pernilla försöker utmattat förstå sin roll i det som händer. Dörrsäljare, psykdoktorer, turister eller styckmördare. De turas alla om att leverera obehag men det som ändå väcker mest olust är när Bengt utstrålar självsäkerhet. Han kommunicerar med hjälp av änglar och vibrationer och säger sig veta allt om ett virus. Twist däremot lär sig allt om hajar, teddybjörnar och det fridlysta medan Rut bränner plast, sparkar kex och får skämmas på sjukhuset. Tobbe, som plötsligt saknar all kontroll, får i stället skämmas hos polisen. I väntan på mästartiteln görs storverk hemma och en 60-åring blir både firad och grundlurad.

Allihop har mer eller mindre börjat förstå det viktigaste av allt; förmågan att bara vara. Att lära sig leva i stunden innan den blir ett minne. Ta del av tankar om livet mitt i vardagen, bland händelser och fantasier, avsikter och bekymmer.

Mummel är den tionde boken i serien om Laduvik. En bok för dig som undrar varför man tar med sin espressomaskin på en fisketur och vem som ser en hulk med trollfötter. Som undrar varför det hostas mousserat vin på ett kalas och vad som krävs för att bli Bolibompadrake. Men också; varför en naken karl ligger på golvet i ett lusthus centralt i stan.
P-C Wike

P-C Wike

P-C Wike tänker först och pratar sedan, det är då det gärna drar iväg. På liknande sätt förhåller det sig med skrivandet. Det som började med livfulla brevväxlingar och dagboksanteckningar, ändrade med tiden karaktär till mer terapeutiska alster. Sedan drygt tio år tillbaka skriver hon i bloggformat och här tog också manusskrivandet fart.
Wike är född 1963 och uppvuxen i Täby, norr om Stockholm. Där bor hon ännu kvar, idag tillsammans med sin man. De har katamaransegling som gemensamt fritidsnöje och kappseglar både i och utanför Sverige. Wike har tre, numera vuxna barn och arbetar som lärare på en högstadieskola. Tillvaron är relationstät så skrivandet inspireras dagligen av människor och platser som är knutna till den verkligheten. Karaktärerna i Wikes berättelser, deras roller och relationer är ett hopkok av detta.

Med få flyttar sedan uppväxten har flyttstädningarna varit blygsamma och rensningen av hårddisken lika sparsam. Miljöer, pinaler, idéer, upplevelser, relationer... det mesta finns kvar och Wike dumpar helst ingenting. Bloggen, materialet på den ostädade vinden och alldagliga händelser ligger till grund för berättandet.

Wike slås ofta av hur svårt det är att göra det storslagna rättvisa, men också med vilka knep det lilla kan göras större. Hon vill förmedla att det även i vardagens mysterier finns mycket som är värdefullt, häpnadsväckande och händelserikt alldeles nära. Wike skapar igenkänning och hyllar vardagen med humor och allvar.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite