Mörk gryning över Ljugarn

Mörk gryning över Ljugarn

Lena Weström, Carina Eriksson

Mjukband

284 sidor

ISBN-13: 9789176992951

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 09.08.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
88,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hans står ensam på gården där han bott de senaste tio åren. Flaggan är hissad på halv stång och han har åter blivit lämnad åt sitt öde. Vad skall han ta sig till och vart skall han ta vägen? Han har inget annat val än att ge sig iväg utan mål, för på gården finns inget mer för honom att hämta. Men trots allt har Hans en god tro på människan, för fosterföräldrarna hade tagit väl hand om honom. De hade lärt honom att det var viktigt att arbeta hårt och att visa respekt för sina medmänniskor. Det skall han komma långt med. Men efter deras död var det andra som bestämde och de ville inte ha honom kvar på gården.
På sin vandring stöter han på det unga paret från Ljugarn och de tar emot honom med öppna armar. Allt ljusnar åter för Hans och han kan tryggt ta sina första stapplande steg in i vuxenvärlden.
Men snart skall mycket förändras. Den unge naive pojken förvandlas till den vackre välbyggde mannen med de mörka ögonen som kvinnorna gärna samlas runt. Men under en ödesdiger natt sker något och allt förvandlas till en mörk gryning. Varför blev allt så fel? Kommer Maran att förfölja honom för alltid?
Lena Weström

Lena Weström

Jag heter Lena och har nu kommit till det stadiet att jag helt plötsligt nått 55+. Inte för att det gör något, nej jag trivs ypperligt med min ålder, men rätt skall vara rätt. Jag är inte bara kvinna, undersköterska och författare, nej jag är i allra högsta grad en livsnjutare som tycker att om att ta vara på livets alla dagar och jag hoppas innerligt att jag ännu har många kvar att njuta av. Inte för att allt är guld och gröna skogar i mitt liv, men jag har lyckats klura ut en av livets stora gåtor och det är att själv kunna ta kommando över sitt liv. Det är ingen idé att gräma sig över det man inte har eller har, den enda som kan vända på det, är du själv. Sitt inte och vänta på att andra skall göra ditt liv fulländat, nej vakna upp och gör det bästa av din situation. Bli lite självisk och gör det du tycker om. Jag själv älskar att skriva och hoppas på att få skriva många berättelser till, tillsammans med min syster, som också är min allra bästa vän. Glädjen det ger oss är obetalbar och det är inte hela världen om vi inte lyckas komma ut i stora världen med våra alster.
Mitt hem, är ett litet hus, rött med vita gavlar byggt i slutet av 1800-talet. Kanske är det rösterna från förr som bidrar till alla historier som finns i mitt huvud eftersom det en gång i tiden var en telegraf?

Carina Eriksson

Carina Eriksson

Jag har passerat 50 och har upptäckt att livet inte tar slut för det, tvärtom. Född och uppvuxen på Gotland men sedan många år bor jag i Stockholm. Dock känns Gotland fortfarande som att komma hem för mig, har tillbringat många somrar och jular där. Familjen består av man och två vuxna barn.
Jag växte upp med mamma, pappa och tre syskon i det lilla samhället Roma med sockerbruket som den centrala punkten. Jag kan fortfarande känna lukten från bruket som spred sig över samhället under hösten, när betorna anlände. Som vuxen har jag tillbringat min tid i Gothem, denna ljuvliga socken på östra Gotland.
Jag har alltid älskat att läsa, bland annat Jan Fridegård, Anna Jansson och Hemingway hör till mina favoriter.
När jag började skiva böcker med Lena öppnades en helt ny värld. På stapplande osäkra steg in i intriger och förhållanden med personer som vi ibland kan styra men som ofta vill bestämma själva. Men efterhand växer man, vågar mer. Handlingen bestämmer vi tillsammans, sedan skriver Lena och jag fyller på (om det behövs), en perfekt kombination. Så mycket glädje det ger och samtidigt en stor trygghet att vara två. Inspirationen och idéerna som hämtas i vardagen känns idag oändliga samt alla vanliga och udda personer som dyker upp och gör böckerna speciella. Vi kallar våra böcker Ö-böcker, för att de personer som finns med i en bok kan plötsligt dyka upp i en annan, ur en helt annan vinkel eller tid. För på en ö knyts folk ihop på ett eller annat sätt, allt blir nära.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.