Mörk gryning över Ljugarn

Mörk gryning över Ljugarn

Ny
Lena Weström, Carina Eriksson

Mjukband

284 sidor

ISBN-13: 9789176992951

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 09.08.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
88,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Hans står ensam på gården där han bott de senaste tio åren. Flaggan är hissad på halv stång och han har åter blivit lämnad åt sitt öde. Vad skall han ta sig till och vart skall han ta vägen? Han har inget annat val än att ge sig iväg utan mål, för på gården finns inget mer för honom att hämta. Men trots allt har Hans en god tro på människan, för fosterföräldrarna hade tagit väl hand om honom. De hade lärt honom att det var viktigt att arbeta hårt och att visa respekt för sina medmänniskor. Det skall han komma långt med. Men efter deras död var det andra som bestämde och de ville inte ha honom kvar på gården.
På sin vandring stöter han på det unga paret från Ljugarn och de tar emot honom med öppna armar. Allt ljusnar åter för Hans och han kan tryggt ta sina första stapplande steg in i vuxenvärlden.
Men snart skall mycket förändras. Den unge naive pojken förvandlas till den vackre välbyggde mannen med de mörka ögonen som kvinnorna gärna samlas runt. Men under en ödesdiger natt sker något och allt förvandlas till en mörk gryning. Varför blev allt så fel? Kommer Maran att förfölja honom för alltid?
Lena Weström

Lena Weström

Jag heter Lena och föddes på Visby lasarett 1962. Jag har bott på Gotland i hela mitt liv och har ingen önskan om att få bo någon annanstans.
Böcker och historier har alltid intresserat mig och som liten började jag skriva dagbok, vilka ofta lästes av mina kamrater och det var för mig inget problem. Historierna har en förmåga att bli så levande att de nästintill blir sanna. Mitt stora intresse för böcker skall jag nog främst tacka min mormor och mor för. Hos oss har en bok aldrig varit en slit och slängvara efter att de har läst, nej de har förvarats med respekt i en bokhylla. Visst samlar de damm, men de stunder man tar sig tid att damma och sortera, ja inser man vilken skatt man sitter på.
Mitt största kall har alltid varit att jobba med människor. En otrolig uppsjö av historier och öden har tagit del av under åren som gått och det är inte konstigt att man har ett rikt inre.
Att en bart vistas på en plats, kända eller okända, skapar människor och historier. Historier som pockar på att få komma ut.
Landsbygden är för mig en plats för lugn och ro. Att kunna få höra vinden eller regnet som smattrar mot ett plåttak. Fåglarnas kvitter blandat med tystnad, istället för ett sorl av storstadsljud är lyx. Ett av det bästa jag vet är det knastrande ljudet när elden äter upp vedträt i kakelugnen. Under årens lopp har jag även fått tre underbara barn. Min kreativitet har levt vidare inom dem, men på olika spännande sätt. Min äldsta son är helt otrolig och hjälper mig att fånga det där lilla extra på framsidan till våra verk. Kanske är det synd att jag väntat så många år på att komma till skott? Men å andra sidan kanske det inte var dags förrän nu? Skrivandet är i första hand för min egen skull, men skull någon tycka att det är roligt att få ta del av vår fantasi, så är ingen gladare än jag!

Carina Eriksson

Carina Eriksson

Jag har passerat 50 och har upptäckt att livet inte tar slut för det, tvärtom. Född och uppvuxen på Gotland men sedan många år bor jag i Stockholm. Dock känns Gotland fortfarande som att komma hem för mig, har tillbringat många somrar och jular där. Familjen består av man och två vuxna barn.
Jag växte upp med mamma, pappa och tre syskon i det lilla samhället Roma med sockerbruket som den centrala punkten. Jag kan fortfarande känna lukten från bruket som spred sig över samhället under hösten, när betorna anlände. Som vuxen har jag tillbringat min tid i Gothem, denna ljuvliga socken på östra Gotland.
Jag har alltid älskat att läsa, bland annat Jan Fridegård, Anna Jansson och Hemingway hör till mina favoriter.
När jag började skiva böcker med Lena öppnades en helt ny värld. På stapplande osäkra steg in i intriger och förhållanden med personer som vi ibland kan styra men som ofta vill bestämma själva. Men efterhand växer man, vågar mer. Handlingen bestämmer vi tillsammans, sedan skriver Lena och jag fyller på (om det behövs), en perfekt kombination. Så mycket glädje det ger och samtidigt en stor trygghet att vara två. Inspirationen och idéerna som hämtas i vardagen känns idag oändliga samt alla vanliga och udda personer som dyker upp och gör böckerna speciella. Vi kallar våra böcker Ö-böcker, för att de personer som finns med i en bok kan plötsligt dyka upp i en annan, ur en helt annan vinkel eller tid. För på en ö knyts folk ihop på ett eller annat sätt, allt blir nära.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.