Mitt Liv Bakom Ratten

Mitt Liv Bakom Ratten

Staffan Svedenborg

Fritid & hobby

Mjukband

476 sidor

ISBN-13: 9789180075565

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 17.12.2021

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
125,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Mitt Liv Bakom Ratten
- en resa på över trettio år med över 1000 biltester och över 680 provkörningsresor från så gott som hela världen. I boken Mitt Liv Bakom Ratten plockar författaren och motorjournalisten Staffan Svedenborg russinen ur kakan och delar med sig av möten med både bilar, fantastiska ställen och intressanta människor som han träffat på under sina år som motorjournalist.

Bland axplocken berättas om mötet med Clint Eastwood under en Saabkörning i Kalifornien. Askungesagan Cadillac Allanté som blev en mardröm för GM. Hur han på snudd föräter sig på hummer i Italien samtidigt som Alfa 164 premiärvisas. Första besöket i Japan där en kollega så när som blir bortgift. Besöker Volvos Technical Center i Döööda Dalen och äter middag med Goldie Hawn och Kurt Russel (nästan) och lyssnar på Bill Cosbys skämt. Lär sig allt om whiskytillverkning i Skottland utom att dricka. I taxi till Salzburgring för att köra Jaguar XJ220. Med Concord till Nordpolen för att äta lunch. Var racerförare för en dag. Vaknade till säckpipa på Skottlands exklusivaste slott Skibo Castle för att där provkörda nya Jaguar XJR. En annorlunda middag med Volkswagen som bjöd på fallskärmshoppare och hästar i restaurangen. Sprängde Lancias rallymotor i rusningstrafik. Besökte Mitsubishi, Nissan och Toyota på hemmaplan i Japan. Med Opel i New York där Magnum - Tom Selleck dök upp. Le Mans 24-timmars race i regn. Plus mycket, mycket mer. Oförglömliga och i många fall helt vansinniga minnen som du kan få läsa och ta del av i Mitt Liv Bakom Ratten.
Staffan Svedenborg

Staffan Svedenborg

Staffan började som serietecknare hos Bonniers efter Konstfacksutbildning i Stockholm och kom att jobba med den legendariske deckarförfattaren Leslie Charteris som är skaparen av Helgonet (the Saint) och som i seriens värld körde Volvo P1800 tills Staffan som redan då körde Jaguar såg till att även Helgonet körde Jaguar E-type vilket det var ämnat från början. Staffan är med sin fru Gunilla grundare till motortidningen Automobil som kom att bli en trendsättare inom motorjournalistiken.
Har under sina verksamma år som motorjournalist startat egna motortidningar men också jobbat som motorskribent/fotograf åt andra tidningar och bland annat gjort kundtidning åt ett bensinbolag med inriktning på bil och motor. Har också skrivit/fotograferat för Kvällspressen och däribland andra Expressen. Startade upp internetportalen Bilweb åt Telia och senare Bilnytt åt Spray. Flyttade från stressen i Stockholm 2016 för att till sist hamna i Skåne och där Ängelholm.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite