Minnesanteckningar från kriget
Ny

Minnesanteckningar från kriget

Alexandra Kubresli

Klassiker & lyrik

Mjukband

134 sidor

ISBN-13: 9789180278812

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 13.09.2023

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
99,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Dessa anteckningar var inte avsedda att publiceras. Jag skrev dem tyst för mig själv, för att dissekera mörker och bearbeta vad det gör med människan, tron och friheten. Framför våra ögon medan vi ser på. Det finns så mycket att ta in, för mycket ondska. Det här är kriget, livet, rädslan.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN KRIGET berättar om en konflikt som drabbar ett land och dess folk, med katastrofala konsekvenser bortom all definition. Genom att utforska mentaliteten av samexistens, kärlek, lidande och kampen mot segregation tar den oss in i en värld - inte så långt borta - där det tillhör vardagen att resa dit för att döda, att syskon betraktas som älskare, att barn uppfostras till att bli lönnmördare och att ett lidande folk belönas med sanktioner...
Alexandra Kubresli

Alexandra Kubresli

Alexandra Kubresli är skribent, översättare och student baserad i Sverige. Tidigare studier i politik och arabiska, samt sociologi och litteratur, på Högskolan Dalarna och Göteborgs Universitet med kandidatexamen i statsvetenskap.

Hennes forskningsarbete "The Syrian War: Portraits with Political Meanings" finns tillgänglig i Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA. Hon har även översatt huvuddelen av Patrik Paulovs uppmärksammade bok Syriens tystade röster från 2019 till engelska (Syria´s Silenced Voices, 2021).

Minnesanteckningar från kriget är hennes andra bok inom poesi/lyrik. Debutboken Notes From That War publicerades 2022.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite