Mesimeri

Mesimeri

När dagen är halv behöver vi ta en paus.

Gunnar Lidén

Klassiker & lyrik

Mjukband

216 sidor

ISBN-13: 9789180079105

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 03.06.2022

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
150,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Mesimeri betyder halv dag och är detsamma som siesta eller eftermiddagsvila. När dagen är halv står solen som högst och bränner som mest. Vi nordbor tycker att det är ganska trevligt medan grekerna söker skugga under en markis eller ett parasoll.
Vi mår bra av att stanna upp och ta en paus emellanåt. Göra ingenting och slå av på takten i vår jakt på effektiva timmar och minuter. En stunds vila hjälper kropp och själ att hålla nere stressen och kliva ur det uppkopplade ekorrhjulet för en stund.
Efter mesimeri börjar andra halvan av dagen. Andra halvan av livet när solen sjunker i havet och vindarna slår sig till ro. Det varma kvällsmörkret fylls av prat och sånger.
Boken innehåller dikter och teckningar av Gunnar Lidén.
Gunnar Lidén

Gunnar Lidén

Gunnar Lidén, f. 1950, växte upp i Årjäng, i västra Värmland. I tjugoårsåldern studerade han teologi i Stockholm parallellt med konststudier på Gerlesborgs målarskola i Gröndal. Studierna fortsatte i Uppsala och han prästvigdes för Karlstad stift 1979. Gunnar har tjänstgjort som präst i Svenska Kyrkan och under alla år haft måleriet som ett stort intresse vid sidan om.
Greklandsåren 2010-2016 med tjänstgöring i Svenska Kyrkan i utlandet innebar möten med kulturen kring Medelhavet, annorlunda ljus och ett annat sätt att leva och umgås. Tecknandet och skrivandet tog fart och blev ett viktigt sätt att reflektera och bearbeta nya och annorlunda intryck. Efter hemkomsten från Grekland ägnar sig Gunnar åt måleri och skrivande på heltid.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.
Search engine powered by ElasticSuite