Manifest för Behovsekonomi

Manifest för Behovsekonomi

Tillgodose allas rättmätiga behov inte våra begär på bekostnad av andras lidande

Tomas Blomberg

Mjukband

72 sidor

ISBN-13: 9789177856825

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 08.01.2019

Språk: Svenska

Färg: Nej

Betyg::
0%
50,00 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Tänk realekonomiskt, inte penningekonomiskt.
Vi kan inte äta pengar
Vi kan inte klä oss i pengar
Vi kan inte bo i pengar
Vi tillverkar ingenting av pengar

Det nuvarande ekonomiska systemet förstör människor och jordklotet. Idag är det pengar som styr vårt samhälle. Inte människors behov. Två grundläggande ekonomiska missförhållanden Lönearbetstvånget och Kapitaltillväxttvånget i samverkan hindrar oss alla att leva i värdighet, ett värdigt liv. Ekonomiska problem berör även moral och andlighet. Vi måste alla hjälpas åt att förändra det ekonomiska systemet och övervinna vår girighet. Om dessa hinder, om deras fruktansvärda och katastrofala konsekvenser och om hur de kan övervinnas handlar skriften Manifest för Behovsekonomi.
Tomas Blomberg

Tomas Blomberg

Tomas Blomberg är född 1940. Han studerade och undervisade i matematik och teoretisk fysik vid Stockholms Universitet. Hans licentiatavhandling handlar om bundna tillstånd i S-matris teorin. Den har han utvecklat till en ny realistisk irreversibel tolkning av hela kvantteorin, som ett alternativ till den förhärskande men oklara Köpenhamnstolkningen.
Han har också arbetat med IT-system som programmerare och systemanalytiker och med allmänna frågor om bankverksamhet och då sett behovet av ett helt nytt ekonomiskt system, som utgår från alla människors behov, Behovsekonomin.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.