Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet.

Lymene. Helig Moder av Ljuvlig Godhet.

Göran Johansson

Inbunden bok

292 sidor

ISBN-13: 9789176999226

Förlag: Books on Demand

Utgivningsdatum: 08.01.2019

Språk: Svenska

Färg: Ja

Betyg::
0%
211,99 kr

inkl. moms / exkl. frakt

Tillgänglig

Din egen bok!

Bli författare med BoD och ge ut din bok och e-bok i bokhandeln.

Läs mer
Boken är en roman, mestadels i dialogform, mellan den svenske pensionären Johan och den starkt katolskt troende, unga, vackra och mycket utsatta filippinska flerbarnsmamman, Lymene; hon finns i verkligheten i Filippinerna under ett annat namn. Lymene vill bli kallad Mary eftersom hon avgudar Jungfru Maria av hela sitt jag.

I det hårda dagliga livet står Lymene under sin svärfar, den stränge katolske patriarken, Fader Alberto Notcheas, men även hela släktens, stenhårda kontroll.

Då Johan som hon känt i många år, denna gång kommer på tillfälligt besök, tvingas Lymene av Fader Alberto Notchea att bära ett kyskhetsbälte. Men hon får ändå, kontrollerad av ett strikt globalt digitaliserat krypterat system, tillstånd att åka tillsammans med honom på en resa från Filippinerna via Thailand, vidare över den eurasiska kontinenten till Sverige där hon på gott och ont får uppleva ett land i politiskt kaos och med en totalt annorlunda moralisk syn än den som existerar i hennes hemland.

På vägen tillbaka flyger Mary och Johan tillsammans över det katolska Polen vidare in det ortodoxt åter kristnade Ryssland, där den nya extremnationalismen, Chauvinismen, står i en dramatisk konfrontationsställning mot Globalismen.

Resan går sedan vidare via Malaysia tillbaka till Filippinerna där allting får en oväntad upplösning.
Göran Johansson

Göran Johansson

Göran B. Johansson är pensionerad lärare i musik o svenska. IT-support tekniker och född i Göteborg 1945. Han har tidigare haft fritidsuppdrag inom socialdemokratin som Internationell samt EU-representant men är numera partilös.

Han har rest mycket och bott längre tid i olika länder i Sydostasien. Främst i Filippinerna.

Hans stora intressen är historia, idéhistoria, global geopolitik. Han är multiinstrumentalist och spelar piano, violin, klassisk gitarr samt olika dragspel på tämligen hög nivå.

Han behärskar engelska och ryska och har tidigare utgivit romanen -Johans Ekivoka Eskapader i Sydostasien 2011.

Vidare har han utgivit tre separata böcker om Rysslands väg till global makt under Vladimir Putin's presidentskap.

Dessa tre böcker har i sin tur blivit till en trilogi med titeln - Ett Slaviskt Folk. En rysk Supermakt. En Karismatisk Världsledare- Den Globala Omvälvningen-Trilogi.

Alla böckerna enligt ovan finns utgivna globalt på svenska samt engelska.

Det senaste skönlitterära verket är den sjätte boken i ordningen.

Det finns inga presskommentarer tillgängliga just nu.

Skriv din egen recension
Logga in här för att lämna en recension.